Kubota kan med e-Spreader levere en gødningsspreder med elektrisk drevne spredetallerkner, som har et 10 procent lavere forbrug end en traditionel gødningsspreder.

På Agritechnica tilbage i november i 2017, kunne man på Kubotas stand opleve en elektrisk gødningspreder. Efter Kubota overtog Kverneland ser man nu de første Kverneland-redskaber i Tyskland og Frankrig leveret i Kubota orange, og med den elektriske gødningsspreder Kubota, at man bestemt ikke står stille med udviklingen af redskaber.

Sprederen har fået navnet e-Spreader, og den mekaniske PTO-aksel er erstattet af en elektrisk motor, som kan drives af traktorens PTO eller med Kubotas e-power-system til montering på traktorens bagende.

Med e-power monteret bag på traktoren, kobles traktorens PTO til en generator, som på den måde vil lave strøm til redskabet.

Sparer 10 procent

En ingeniør fra Kubota fortæller, at e-Spreader-systemet kan sparer 10 procent i forbruget, hvis man sammenligner med en traditionel gødningsspreder. Her tænkes der dels på et lavere brændstofforbrug, da den elektrisk overførsel af effekt er mere økonomisk end en mekanisk overførsel, som er drevet af motoren, og dels vil der være en mere præcis tildelingen af gødningen, da de elektriske styret spredetallerkener kan aflevere gødningen mere præcis - både i forbindelse med kilekørsel samt kantspredning.

rich-media-1
Den nye spreder fra Kubota med elektrisk tilkobling og styring.