Den 21-årige landbrugsmaskinmekaniker Lasse Underbjerg-Hansen havde det svært i folkeskolen, men afsluttede sin svendeprøve med karakteren 12 og har nu modtaget Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat,

Lasse Underbjerg-Hansen har netop modtaget Dansk Maskinghandlerforenings jubilæumslegat og i den forbindelse fik han en masse flotte ord med på vejen.

Lars Andersen, der er medindehaver af Brdr. Holst Sørensen A/S, hvor Lasse Underbjerg-Hansen er udlært, sagde blandt andet, at han fra første dag på værkstedet har vist stor interesse og er gået til opgaverne med engagement og stor ihærdighed.

- Du har opbygget faglig viden på et højt plan, og så er du med dit åbne og humoristiske væsen vellidt af både kollegaer og kunder. Det er vist ikke nogen hemmelighed, at du ikke havde det helt nemt i folkeskolen, men du har bevist, at hvor der er vilje er der vej, og at man sagtens kan gennemføre en uddannelse med flotte karakterer, selv om man ikke har haft det nemt i folkeskolen. Faktisk sluttede du af med et flot 12-tal i din svendeprøve, sagde Lars Andersen.

Født til faget

Lasse Underbjerg-Hansen er født ind i maskinhandlerbranchen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han kommer fra et hjem, som sælger Fendt, og han har været i lære hos Brdr. Holst Sørensen, som forhandler Case IH. Derfor var der masser af godmodige drillerier omkring mærke, da han modtog jubilæumslegatet.

Lars Andersen gav ham således en Case IH-modeltraktor for at minde ham om, at der findes andet end grønne traktorer. Som barn kunne Lasse Underbjerg-Hansen nemlig ikke sige grøn - det var bare "fendt-farve".

Hjemmefra

Der har aldrig rigtig været nogen tvivl om, at Lasse skulle være mekaniker, så lige efter 9. klasse kom han i lære hos Brdr. Holst Sørensen.

På spørgsmålet om hvorfor det lige blev her, svarer Lasse, at det hænger sammen med, at hans storebror også har været i lære der.

- Det var han rigtig glad for, så det ville jeg også gerne. Jeg kunne da godt være blevet udlært hjemme hos os selv, men det har været rigtig godt at komme ud og prøve noget andet. Her skruer man jo i alt fra traktorer og redskaber til entreprenørmaskiner, så det har givet rigtig gode erfaringer. Derudover er der hele tiden fem-seks lærlinge under uddannelse her, og værkstedet har en ret lav gennemsnitsalder, så vi har et rigtig godt sammenhold og holder også sammen i fritiden, fortæller han.

Hjem til familievirksomheden

Det har hele tiden ligget i kortene, at Lasse skulle hjem og arbejde for Underbjerg A/S, når han var færdig.

- Vi har jo været klar over, at vi nok kun havde Lasse til låns, indtil han var udlært, siger Lars Andersen.

Han lægger ikke skjul på, at Brdr. Holst Sørensen gerne havde beholdt ham.

- Hans vigtigste styrker er, at han har en generel interesse for faget - det er også hans hobby. Det, at han er vokset op i en maskinforretning, giver ham en naturlig forståelse for mekanismerne i forretningen. Lasse er rigtig god til at fejlfinde. Han er meget systematisk og holder hovedet koldt og bliver ved til fejlen er fundet. Vi har haft meget stor glæde af ham, i den tid han har været her, så det er fint for os, siger Lars Andersen.

Samler erfaring

Lige nu kører Lasse servicebil, og med hensyn til fremtiden, tager han det stille og roligt.

- Jeg skal jo på sigt prøve at finde min plads i vores virksomhed og finde ud af, hvad jeg kan bidrage med. Jeg vil nok gerne blive i den tekniske del af maskinhandel. Der sker hele tiden en stor udvikling, så det er virkelig spændende at følge den. Men lige nu handler det om at få en masse erfaring, siger den 21-årige mekaniker.