Lodsejere og alle andre er velkomne, når miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen slår dørene op til borgermøde om det kommende vildsvinehegn.

Regeringen og Dansk Folkeparti blev den 22. marts enige om en række initiativer, som skal forhindre afrikanske svinepest i at nå til Danmark. Et af initiativerne er et vildsvinehegn langs den dansk-tyske grænse. Det skriver Miljø- og fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Processen begynder med et borgermøde den 3. april 2018, hvor miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er klar til at drøfte regeringens planer med lokale.

- Det er meget vigtigt for mig, at vi fra begyndelsen har en god dialog med de lodsejere, som skal lægge jord til vildsvinehegnet. Med en svineeksport på 11 mia. kroner på højkant, er det rigtig vigtigt, at vi gør alt, hvad vi kan, for at forhindre afrikansk svinepest på dansk jord. Det er jeg overbevist om, at de lokale lodsejere er parat til at hjælpe til med, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Med til borgermødet er Naturstyrelsen, Fødevarestyrelsen og Landbrugsstyrelsen, som vil fortælle om afrikansk svinepest og den kommende proces for hegnet.