Bæredygtigt Landbrugs formand, Flemming Fuglede Jørgensen, beklagede i sin beretning på generalforsamlingen, at landbruget er plaget af skatter, som skal betales, selvom der ikke tjenes penge.

- Landmænd vil gerne betale skat - når bare vi har tjent pengene først, sagde Flemming Fuglede Jørgensen i sin beretning på foreningens generalforsamling torsdag på Bygholm Landbrugsskole.

Han fastslog, at afgifter og skatter inden indkomst er dræbende.

- De skal væk nu. Begynd med kemiafgifter og jordskatter, begge dele kan fjernes administrativt, sagde han og nævnte, at fremsynede Venstre-politikere har meldt positivt ud på dette punkt.

- Resten af Venstre, LA og Dansk Folkeparti bakker efterfølgende op. Det glæder os. Vi håber, de får succes - og får de bagstræberiske Konservative med, sagde han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han fastslog, at afgifter ikke som hævdet af nogle politikere, er adfærdsregulerende.

- Vi bruger kun de nødvendige kemikalier, sagde han.

økonomisk zigzag

Flemming Fuglede Jørgensen kritiserede også de prognoser, som udsendes fra Seges.

- Vi har desværre et hav af økonomiske prognosemagere i Danmark. De værste kommer fra Århus. Gud give, at vore økonomiske samarbejdspartnere ikke lytter til dem, for det er økonomisk zigzag kurs, som de præsterer, og den er en belastning for den enkelte virksomhed - ja for et helt erhverv, sagde han.

- Økonomiafdelingen i Seges med Klaus Kaiser i spidsen burde ikke have lov til uafladeligt at ændre prognoser - de burde kun udarbejde én om året, sagde han.

- Som det er nu, er landbruget selv med til at skabe sine kriser på et ufagligt grundlag. Sig mig engang: Hvor mange gange har Kaisers prognoser egentlig fået ret? Hans succesrate er til at overse, sagde Flemming Fuglede Jørgensen.

- Det ville have langt større betydning for landbrugserhvervet, hvis staben i Århus kom med lige så højtprofilerede meldinger om, hvad de politisk fastsatte rammevilkår koster landbruget. Det ville give både politikerne og landbruget et godt værktøj. Det ville være en landbrugsgavnlig opgave for Seges. Det er de letbenede prognoseudtalelser ikke, sagde Flemming Fuglede Jørgensen.