For første gang i DLG's historie runder den primære drift en milliard kroner - og der bliver 131 millioner kroner til de 26.355 andelshavere.

DLG har offentliggjort sit hidtil bedste regnskab med en driftsindtjening før renter og skat på over en milliard kroner og et resultat før skat på 745 millioner kroner. Det er en forbedring på 16 procent i forhold til 2016, da bundlinjen viste 640 millioner kroner.

Den store fremgang i indtjeningen er sket på et noget nær uændret omsætningsniveau. Omsætningen i 2017 blev 49,1 milliarder kroner mod 49 milliarder kroner året før.

Det solide overskud betyder, at DLG deklarerer 131 millioner kroner til sine andelshavere, hvilket er det højeste niveau i DLG's historie.

Tysk fremgang

Ifølge DLG's ledelse skyldes Indtjeningsfremgangen især en fortsat meget positiv udvikling i koncernens tre tyske datterselskaber: HaGe, Deutsche Vilomix og Team inden for forretningsområderne Grovvarer, Vitaminer & Mineraler samt Service & Energi. Her steg indtegningen før skat med 21 procent til 475 millioner kroner mod 392 millioner kroner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi er meget tilfredse med årets resultat, der har mere end indfriet vores forventninger. Det gælder også vores finansielle nøgletal. Vi høster nu frugterne af de senere års målrettede og succesfulde omstillingsproces af DLG-oncernen,? siger koncernchef i DLG, Kristian Hundebøll.

Han fremhæver, at den markant øgede indtjening på samme omsætningsniveau skyldes, at DLG har erobret markedsandele og forbedret indtjeningen inden for koncernens tre hovedforretningsområder.

- Også de senere års investeringer inden for æg og fjerkræ har givet et godt afkast på især det skandinaviske marked, siger Kristian Hundebøll.

Strategske investeringer

Han mener på den baggrund, at DLG har taget et stort skridt i forhold til at nå koncernens målsætninger i strategien "DLG Leading The Way 2021".

- Vi forventer, at vi skal generere yderligere vækst gennem større strategiske investeringer i de kommende 1-2 år i Tyskland, Frankrig og Storbritannien, siger Kristian Hundebøll.