CNH Industrial, der er selskabet bag store mærker som blandt andet Case IH og New Holland, fik en omsætningsfremgang i 2017 på 10 procent til 27,36 milliarder dollar. Overskuddet steg næsten 39 procent til 669 millioner dollar.

Koncernes fremgang tilskrives blandt andet fremgang inden for landbrugsmaskiner og entreprenørmaskiner samt motorer og transmissioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Omsætningen i landbrugsmaskiner blev 11,13 milliarder dollar mod 10,12 milliarder dollar året før - en fremgang på 10 procent - og driftsresultatet inden for dette forretningsområde steg hele 16 procent til 949 millioner dollar.

Volumen og markedsandele

Generelt forklares frremgangen i salget af landbrugsmaskiner i flere dele af verden med, at markedsvolumen er vokset, og at CNH samtidig har vundet markedsandele, blandt andet i kraft af et attraktivt produktmix.

Dog faldt salget i Nordamerika, hvilket forklares med reduktion af lagerbeholdninger, særligt inden for de helt store traktorer samt maskiner til grovfoderproduktion. Til gengæld fremhæver CNH, at der var fremgang i Nordamerika på 15 procent i fjerde kvartal i forhold til fjerde kvartal 2016.

Entreprenørmaskiner

Salget af entrepreørmaskiner steg med 14 procent til 2,626 milliarder dollar i 2017 i kraft af større markedsvolumen på alle markeder bortset fra Europa, Mellemøsten og Afrika. Men hvis der udelukkende kigges på fjerde kvartal, var fremgangen ganske markant på i alt 36 procent sammenlignet med fjerde kvartal 2016 på grund af markedsvækst i alle regioner.

Inden for forretningsområdet entreprenørmaskiner blev driftsoverskuddet 21 millioner dollar - en fremgang på 9,5 procent. Stigningen forklares med, at der er solgt mere, så der er en større omsætnming at fordele de faste omkostninger på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Driftesoverskuddet i fjerde kvartal blev 13 millioner dollar mod et driftstab i samme kvartal i 2016 på 30 millioner euro.

CNH oplyser i forbindelse med offentliggørelsen af 2017-regnskabet, at koncernen har en solid ordrebog overalt i verden med en vækst på 30 procent over året.