Landbrug & Fødevarer glæder sig over finansloven, der indeholder gode elementer for erhvervsliv og Produktionsdanmark. Administrerende direktør, Karen Hækkerup, lægger ikke skjul på, at hun også håber, at julefreden snart kan sænke sig med en ambitiøs skatteaftale. Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

- Det er positivt for Produktionsdanmark, at man fastholder BoligJobordningen. Det kan bidrage til vedligeholdelsen af boliger i yderområderne. Det er vigtigt, at ordningen nu bliver permanent, så vores borgere og virksomheder kan få ro til at tænke langsigtet, siger Karen Hækkerup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landbrug & Fødevarer roser aftaleparternes fokus på yderområderne og vækst i hele Danmark. Herunder blandt andet penge til udvidelse af motorvejsnettet og billigere brotakster. Ligesom penge til erhvervsskolerne falder på et tørt sted. Specifikt fremhæves også BoligJobordningen.

- Vi ser frem til, at regeringen nu kommer videre med skattepakken, hvor vi håber, der er fokus på at løse nogle af udfordringerne i fødevareerhvervet. Vi har brug for lavere skatter og et øget arbejdsudbud, så vores virksomheder har adgang til den nødvendige arbejdskraft og dermed ikke må takke nej til ordrer og miste dem til udenlandske konkurrenter, siger Karen Hækkerup.

Ros fra økologer

Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået aftale om 160 mio. kr. over tre år til et større økologisk areal og en økologipakke under Fonden for Økologisk Landbrug, som fremmer økologisk eksport og innovation samt omlægning af flere landbrug til økologi - til gavn for natur, dyrevelfærd, sundhed og drikkevandsbeskyttelse. Økologisk Landsforening roser aftalen, skriver de i en pressemeddelelse.

- Aftalen sikrer ressourcer de næste tre år til at skabe mere og bedre økologi. Mere økologi fremmes med midler til økologiomlægning i landbruget og indsatsen for udvikling af nye markeder og eksport. Samtidig skaber Fonden for Økologisk Landbrug bedre økologi ved at støtte udvikling af nye løsninger i økologisk landbrug for dyrevelfærd, klima og mere naturskånsom produktion. Vi er glade for, at regeringen og DF vil bruge økologi aktivt til gavn for miljøet, klimaet og grønne job, siger Paul Holmbeck, direktør i Økologisk Landsforening.

Aftalen er en styrkelse af Fonden for Økologisk Landbrug og fokuserer på en række indsatser, som Miljø og Fødevareministerens Erhvervsteam Økologi har rost som effektiv i at skabe nye markeder og ny viden til økologer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Aftalen fastholder en vigtig del af den økologipolitik, der har gjort Danmark til verdensførende på økologi-salg og en stærk økologisk eksportnation. Samtidig er aftalen en opbakning til de økologiske landmænd, der vil videreudvikle deres produktion, og konventionelle landmænd, der vil gå økologivejen, siger Paul Holmbeck.