Dansk Maskinhandlerforenings direktør, Klaus Nissen, gav foreningens medlemmer en uddybende forklaring på medlemskabet af Landbrug & Fødevarer.

Dansk Maskinhandlerforening har ifølge direktør Klaus Nissen ikke være for god til at forklare sine medlemmer, hvorfor foreningen fra 1. september blev medlem af Landbrug & Fødevarer.

Derfor tog han ordet på foreningens generalforsamling onsdag i Odense for at uddybe baggrunden for beslutningen om at melde Dansk Maskinhanlderforening ind i Landbrug & Fødevarer.

- Der er flere årsager til, at vi meldte os ind, men vi var ikke gode til at forklare det rigtigt, sagde Klaus Nissen.

Som passivt medlem

Han forklarede, at foreningen er B-meldlem af Landbrug & Fødevarer, hvilket han sammenligner med et passivt medlemskab af Dansk Maskinhandlerforening.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Med medlemskabet får vi adgang til Landbrug & Fødevarers statstikker og analyser og ikke mindst adgang til foreningens lobby-arbejde, som vi uformelt har samarbejdet med L&F om de seneste to-tre år, sagde Klaus Nissen.

Han sagde i den forbindelse, at Dansk Maskinhandlerforening dermed også bakker op om Landbrug & Fødevarers arbejde for at skabe bedre rammevilkår for landmændene, hvilket også vil gavne maskinhandlerne.

Sgnal til omverdenen

- Vi vil gerne sende et signal til omverdenen om, at vi bakker op om landmændenes hovedorganisation ved at være med i det arbejde, som vi har været uofficielt med i de seneste to-tre år. Det vil sigen en formalisering af det eksisterende samarbejde, sagde Klaus Nissen.

Han tilføjede desuden, at medlemskabet er er et skridt i retning af deltagelse i det strategiske lobbyarbejde.

- Medlemskabet af Landbrug & Fødevarer er en unik mulighed for at koble os på L&F's lobbyarbejde, og dermed åbne døre for os, som en forening af vores karakter ellers ikke kan åbne, sagde han.

Ny færdselsgruppe

Endelig nævnte Klaus Nissen, at den meget aktive Færdselsgruppen er ved at blive nedlagt og i stedet bliver lagt ind under en ny færdselsgruppe i regi af Landbrug & Fødevarer.

- Også derfor var det naturligt og påkrævet med medlemskabet, sagde han.