Det blev en af de nye drenge i klassen der løb med guldmedaljen, da syv plovfabrikater konkurrerede om at lave den bedste pløjning.

Maschio og chauffør Brian Bisgård pløjede sig til en relativ sikker sejer blandt de syv plovfabrikanter, der deltog i Fabriks DM 2017.

Den første plov fra Maschio Gaspardo kom til landet i forbindelse med Agromek 2016, og de første plove fra den italienske producent blev sat i den danske muld så sent som i foråret 2017.

Valgte en kort plov

Maschio Gaspardo importeres af MO Implements og herfra er produktspecialist Hans Peter Villadsen både glad og også ydmyg over for sejren.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har kun arbejdet med det her siden foråret 2017, men positive tilbagemeldinger fra kunder giver os en tro på, at vi har et produkt, der matche markedet. Italienerne har endnu ikke udviklet et landhjul med hydraulisk indstilling af arbejdsdybden, og derfor valgte vi med vilje en kort firefuret plov, der sammen med en hydraulisk topstang kan lave en flot isætning ved enderne, siger Hans Peter Villadsen.

Ploven der blev pløjet med har modelbetegnelsen Machio Unico M 4+ og var monteret med 4WD underplove og majsforplove.

Deler æren med chaufføren

Hans Peter Villadsen er dog ikke i tvivl om, at Brian Bisgård, der kørt med ploven har en meget stor del af æren for danmarksmesterskabt.

- Uden en meget dygtig og dedikeret chauffør kan det ikke lade sig gøre at vinde konkurrencen, hvor en del af bedømmelsen går på retning og præcision ved enderne. Brian Bisgård var også en rigtig god sparingspartner i optimeringen af ploven, og i valg af eksempelvis hastighed, furedybde og indstilling af forplove, siger Hans Peter Villadsen og tilføjer:

- Vi har nogle gode forplove og under konkurrencen lykkedes det at opnå den optimale indstilling, så vi opnåede både maksimal dækning af plantematerialet og en god vending af jorden.

Godt udstillingsvindue

MO Implements så deltagelsen i Fabriks DM som et attraktivt udstillingsvindue til at synliggøre de italienske plove.

- Målet med deltagelsen var at vise, at ploven matcher konkurrenterne på markedet. At vi kom helt til tops, er selvfølgelig rart og giver ekstra optimisme. Men med udviklingen på plovmarkedet lige nu, får Maschio ikke en plads i markedet, uden at vi gør os fortjent til det med service og tilfredse kunder, siger Hans Peter Villadsen.