Oversvømmelser og kloakvand med bleer og bind truer marker ved Aalborg. Nu forsøger landmændene at presse Aalborg Byråd til at gøre noget.

Nu kan det være nok!

En gruppe landmænd ved Landbækken syd for Aalborg har fået nok, og de har nu sendt et brev til samtlige medlemmer af Aalborg Byråd. Landmændenes problem er, at deres marker gang på gang bliver oversvømmet. Det er normalt ikke så stort et problem, men her er der ikke blot tale om regnvand, men i høj grad også kloakvand med det resultat, at markerne flyder over med brugte bleer og bind.

Det skriver dr.dk.

- Oversvømmelserne bliver hyppigere og hyppigere. Før i tiden kunne der gå flere år imellem, men de seneste to-tre år har vi haft dem hvert år, siger landmand Søren Svendsen fra Sdr. Tranders til DR.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Kommunen gør ikke noget

Søren Svendsen siger også, at kommunen ikke vil rense Vandbækken, der er årsag til det voldsomme problem. Og det kan få konsekvenser.

- På et tidspunkt er der simpelthen marker, vi må opgive, siger han til dr.dk.

Sammen med naboerne i Vandmandslauget for Landbækken har han derfor skrevet til medlemmer af byrådet i Allborg.

Og her er der muligvis hjælp at hente. I hvert tilfælde udtaler medlem af Aalborg Kommunes miljø- og energiudvalg Lars Peter frisk (V), at kommunen simpelthen må tage problemet alvorligt.