Landmænd i hele landet kan gøre en forskel for udsatte børn og unge i Danmark - lyder det fra Ungdommens Røde Kors

For tredje år i træk kører Ungdommens Røde Kors kampagnen 'En Hjælpende Hånd'. Kampagnen opfordrer erhvervsuddannede i Danmark til at støtte Ungdommens Røde Kors lokale aktiviteter og hjælpe udsatte børn og unge i deres nærområde. Det skriver Ungdommens Røde Kors i en pressemeddelelse.

I 2016 deltog 115 virksomheder fra 80 byer i Danmark i kampagnen. Omkring 20 forskellige faggrupper deltog, og i år vil ønsker Ungdommens Røde Kors at få endnu flere med. Det er tredje år i træk, at Ungdommens Røde Kors kører kampagnen.

Nyt syn på faglærte

Udover at hjælpe udsatte børn og unge har kampagnen også til formål at styrke det positive syn på brancherne for de faglærte, hvor der er rig tradition for at hjælpe til i lokalområdet. Derfor er det naturligt, at 'En Hjælpende Hånd' skal være de faglærtes kampagne og give dem mulighed for i samlet flok at gøre det, de i forvejen er rigtig gode til: at give en hjælpende hånd til folk, der har brug for det, skriver Ungdommens Røde Kors.

- Jeg synes, at En hjælpende Hånd er et godt projekt, fordi der er fordomme over for håndværkere, som ikke altid er retfærdiggjort. På grund af disse fordomme bliver der desværre også tit set ned på håndværkere - det er ikke en højere uddannelse, og derfor er det ikke så meget værd. Men hvor ville vi være uden vores håndværkere?! Håndværkerne er med til forskønne verden og få det hele til at hænge sammen, påpeger maler og ambassadør for kampagnen Birna Bäck.

Faglærte går sammen

I løbet af sidste efterår blev der til kampagnen indsamlet 464.260 kr. til at bekæmpe social udsathed blandt børn og unge i Danmark. Årets kampagne er så småt startet, og der er allerede opbakning rundt om i landet. En af dem, der bakker op, er tømrer og MMA-kæmper Mikkel Parlo, som er ambassadør for 'En Hjælpende hånd'.

- Håndværkere hjælper ofte til i deres lokalområder, ligesom Ungdommens Røde Kors har aktiviteter i hele landet. Vi kommer de samme steder og kan se, at det giver mening at støtte udsatte børn og unge lokalt, siger Mikkel Parlo.