Landmænd, gartnere og frugtavlere åbner dørene for alle interesserede.

Arrangementet 'Åbent Landbrug' afholdes søndag den 17. september. Her deltager landmænd, gartnere og frugtavlere fra hele Danmark. Det skriver Arla på sin hjemmeside.

Ifølge Arla er der udsigt til at folk, der besøger mælkebønder, kan få en snak med landmanden og familien på gården for at finde ud af, hvordan livet som mælkebonde er. Og så er der selvfølgelig god mulighed for at komme helt tæt på køerne.

Børn og barnlige sjæle kan prøve at klappe en kalv og blive klogere på, hvor mælken egentlig kommer fra, hvis man ikke ved det i forvejen.

Det er også muligt at få viden om, hvad køerne spiser, og hvor de bor om sommeren såvel som om vinteren. For dem, der er til maskiner og hestekræfter, er der også mulighed for at få et kig på malkemaskiner, malkeanlæg og store landbrugsmaskiner, skriver Arla.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Aktiviteter

Derudover vil der være forskellige udendørsaktiviteter på alle Arla-gårdene som eksempelvis leg med halmballer - og så vil der være smagsprøver på Arlas mejeriprodukter til de lækkersultne, skriver virksomheden.

'Åbent Landbrug' koordineres af Landbrug & Fødevare i samarbejde med Landbo- og Familielandbrugsforeninger, Arla, Mammen Mejerierne, Them Andelsmejeri, Bornholms Andelsmejeri, Danish Crown, Tican, SB Pork, Hjalmar Nielsen, Hedegaard, Gasa Nord Grønt og Dansk Gartneri.

Sidste år var der mere end 118.000 besøgende til arrangementet.

Gårdene holder åbent fra klokken 10 til 16, og arrangementet er gratis. Se mere på www.aabentlandbrug.dk