Formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, glæder sig over, at færre landmænd bliver trukket i landbrugsstøtte.

Færre landmænd bliver trukket i landbrugsstøtte sidste år sammenlignet med samme periode året før.

Faktisk så meget, at de danske landmænd blev trukket 20 procent mindre i landbrugsstøtte.

Det glæder formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild. Men de positive nyheder er ikke kommet af sig selv, mener formanden.

- Landmænd og konsulenter kæmper hvert år en brav kamp for at lave korrekte ansøgninger og overholde de mange firkantede og komplicererede regler. Der skal lyde stor ros til deres kæmpe indsats, siger Martin Merrild og uddyber:

- Vi har kæmpet en lang sej kamp i EU for mere rimelige og enkle sanktionsregler, og nu kan vi se resultatet. Der er endelig sket nogle ændringer, som danske landmænd rent faktisk kan mærke, men vi er ikke i mål, og vi fortsætter kampene i Bruxelles. Der skal jo først og fremmest være plads og overskud til at udøve godt og sundt landmandskab.

Roserne fra Martin Merrild lander dog ikke kun i egne rækker. Også EU's landbrugskommissær har en andel i, at færre landmænd ikke modtager den landbrugsstøtte, de har budgetteret med.

- Sejren er også et resultat af, at vi på nuværende tidspunkt har en landbrugskommissær, der ønsker at skabe bedre vilkår for landmændene - og her ser vi et konkret resultat, siger Martin Merrild.