Et foreløbigt udkast til den Cowi-rapport, der skal belyse forholdene i forbindelse med de danske grundvandsindberetninger til EU, er blevet offentliggjort på Altinget.dk.

Det foreløbige udkast skulle ifølge Altinget.dk vise, at der er ikke noget at komme efter i grundvandssagen, men det udlægning køber man ikke hos Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er stadig for tidligt at komme med endelig konklusioner på rapporten. Jeg kan dog konstatere, at COWI ikke frikender Miljøstyrelsen helt. Det skuffer mig, at Miljøstyrelsen ikke har indberettet grundvandsdata i tråd med vejledningerne fra EU, som de ellers hele tiden har bedyret, at de havde. Det står ret klart i udkastet til rapporten, siger Niels Peter Nørring, områdedirektør for miljø, energi og EU i L&F.

Han mener ligeledes, at rapporten ikke besvarer alle de spørgsmål, der er om emnet.

- Jeg synes også, at udkastet til rapporten rejser en række spørgsmål, som vi ikke får besvaret. Af respekt for processen, vil jeg dog lade Cowi få muligheden for at fremlægge en færdig rapport, før vi træffer endegyldige konklusioner, siger han.