Det blev tidligere meldt ud, at Danish Agro Machinerys datterselskaber i Sverige og Norge skulle stå for salget af de tyske Horsch-redskaber, og det har sat gang i rygterne om, at det ville betyde, at Danish Agro Machinery ville nedprioritere redskabsproducenten Lemken, som koncernen også har forhandlingen af.

Det er dog ikke tilfældet, forklarer Jens Skifter, der er CEO i Danish Agro Machinery.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det betyder ikke, at vi stopper med Lemken. Vi vil tværtimod have fuldt fokus på begge mærker - både i forhold til service og markedsføring, siger han til Maskinbladet.

Han understreger, at selvom der er tale om to redskabsproducenter, så kan der sagtens være tale om et parløb.

- Det er to familieejede tyske virksomheder, som er gode til hver sin ting. Lemken er en gammel og traditionsrig virksomhed, der er Tysklands førende, når det handler om plove. Horsch er en yngre virksomhed, der er meget ekspansiv og innovativ. Samtidig har de nogle avancerede såsystemer, som vi har brug for i Nordeuropa. På den måde komplementerer de hinanden, siger Jens Skifter.

Som Maskinbladet tidligere har skrevet, er det fortsat Stroco-Agro, der har importen og salget af Horsch-redskaber i Danmark. Det betyder dog ikke, at Danish Agro Machinery ligger på den lade side herhjemme.

- Vi arbejder fortsat sammen med de private danske Claas-forhandlere på at udvikle den fremtidige struktur for, hvordan Danmarkskortet skal se ud for Claas. De seneste 12 måneder har vi sagt, at vores dør står åben, hvis nogle af forhandlerne har svært ved at få løst et generationsskifte, og det gør den stadig, men det hele foregår i et positivt samarbejde, forklarer Jens Skifter til Maskinbladet.