Vi kender ham som formand for Landbrug og Fødevarer, men hvem er Martin Merrild egentlig, når han er hjemme på gården Feldborg?

Ja - svarer Martin Merrild, da han bliver spurgt om han altid har ønsket at blive landmand.

- Det har altid været min drøm at blive landmand, og det var absolut et valg for mig at blive landmand. Det var ikke noget, det bare blev - det var et valg, jeg tog, siger han.

... Det har altid været min drøm at blive landmand ...

Martin Merrild kommer fra en landbrugsfamilie, og han fortæller at han allerede fra sine helt unge år har han været interesseret i landbrug. Efter hans realeksamen tog han i en alder af kun 17 år til England for at arbejde på en malkebedrift. Udlandseventyret stoppede dog ikke her. Han har også været i Bayern og Canada for at arbejde tilbage i 1970'erne. Han blev uddannet Agrarøkonom i 1977 og blev merkonom i finansiering bagefter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Herefter arbejdede jeg efterfølgende med undervisning på det der i dag hedder AMU-centret. Har også været i en maskinforretning i en periode, hvor jeg arbejdede med salg. Efter dette job købte vi og overtog gården Feldborg og på det tidspunkt besluttede vi også, at det skulle være et fuldtidslandbrug, siger han.

- Jeg blev landmand, fordi jeg syntes det er spændende, og sådan har jeg det stadigvæk. Det kan selvfølgelig godt give lidt udfordringer, når jeg er så meget væk. Min kone syntes godt vi kan lave andet end at drive landbrug hele tiden og i weekenden, tilføjer han.

Mere end landbrug

Som tiden gik, voksede interessen for det, der var uden for gården hos Martin Merrild. Det startede med at han kom i den lokale landboforenings bestyrelse.

- Jeg tror, der var nogle, som syntes det var lidt træls at have mig til at sidde og råbe op nede på sidelinjen, så kunne jeg ligegodt blive formand, så kunne jeg selv tage ansvaret. Det blev jeg i '87, fortæller han.

- Det var vildt spændende, at komme til at arbejde med mit erhverv på en anden måde end den, når man går hjemme, tilføjer han.

I Agro, der udkommer på onsdag den 12. april kan du læse mere om Martin Merrild og gården Feldborg.

Men allerede nu kan du læse artiklen ved at klikke her:

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Der kan bestilles abonnement på http://www.agrar-plus.dk/agro eller telefon 76 20 79 70.