Det var bestyrelsesmedlem i Dansk Maskinhandlerforening Lars Jensen, der overrakte legatet og i sin tale til den unge landbrugsmaskinmekaniker, sagde han:

- Du har bevist, at du er dygtig til dit fag, og at du er stolt af det. Du har stillet op i Danmarks Bedste lærling og kom i mål med en flot anden plads, og du har flotte karakterer - blandt andet et 10-tal fra svendeprøven. Det understregede for os, at du var oplagt til at modtage legatet. Jeg har efterfølgende hørt, at du stiller op til World Skills i oktober, og det er virkelig godt gået.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Klar på udfordringer

Da Søren efterfølgende bliver spurgt om, hvad det er ved konkurrencerne, der tiltaler ham, svarer han ganske ydmygt:

- Jeg har jo ikke selv meldt mig til noget af det, men når man bliver spurgt, skulle man da være godt tosset, hvis man ikke takker ja. Det var en stor oplevelse at være med til Danmarks Bedste Lærling. Med hensyn til World skills i Abu Dhabi så er det jo en chance, man kun får en gang i livet, så selvfølgelig tager jeg imod den udfordring. Det er da også spændende at prøve sine evner af mod andre fra branchen. Man ved jo ikke på forhånd, hvilke maskiner man skal arbejde med, så det er ikke bare den, der terper mest, som vinder. Det er den, der har det bedste håndværk med i bagagen.

- Det er også det, der kendetegner Sørens arbejde i hverdagen ? han går aldrig af vejen for en udfordring, siger værkfører Kristian Tind og fortsætter:

- Hans helt store styrker er, at han er meget selvstændig, har en enorm ro og er lynhurtig til at sætte sig ind i nye maskiner og tilhørende manualer, hvilket nok skal komme ham til gavn ved World Skills.

Søren har også været med til at promovere uddannelsen overfor potentielle unge mekanikere. Både i forbindelse med Agromek 2016 og DM i Skills i januar, har Søren, sammen med Dansk Maskinhandlerforening, været med til at sætte fokus på uddannelsen som landbrugsmaskinmekaniker, overfor de unge mennesker, der har besøgt arrangementerne. Han er dermed allerede en fremragende ambassadør for sit fag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skulle være mekaniker

- Jeg har altid vidst, jeg ville være mekaniker. Min mors brødre har en maskinstation, så derfor har jeg fra helt lille været fascineret af traktorer og landbrugsmaskiner. Så efter 9. klasse tog jeg grundforløbet og arbejdede derefter ca. 7 måneder som entreprenørmaskinmekaniker hos en virksomhed i Hammel. Der fik jeg faktisk også tilbudt en læreplads, men landbrugsmaskinerne trak stadig, så derfor søgte jeg her hos Grundvad Maskinhandel, fortæller Søren Lykke Døssing.

- Det er meget sjældent, at der kommer en ung mand med så meget erfaring og søger læreplads, så vi var ikke i tvivl om, at det var en god ide at lave en uddannelseskontrakt med Søren, fortæller Kristian Tind.

Med hensyn til fremtiden, så har Søren ikke nogen planer andet end at gå i skarp træning til World Skills og fortsætte med at dygtiggøre sig indenfor faget. I fritiden arbejder Søren Lykke Døssing med alt, hvad der kan skrues i, og han har selv en motorcykel.

- Pengene fra legatet kunne meget vel gå til noget nyt udstyr til motorcyklen, fortæller den 21-årige landbrugsmaskinmekaniker.