Danish Agro repræsenterer nu både John Deere og Claas i Estland og Finland.

Da Danish Agro i forvejen har import og forhandling af John Deere i Finland og Estland, er det sandsynligt, at det kan komme til at konflikte med den nye position som Claas-importør og forhandler i de tre baltiske lande samt option om også at træde ind på det finske marked.

Dette vil Danish Agros koncernchef Christian Junker dog ikke uddybe, men han anser det dog for sandsynligt, at der nu skal finde drøftelser sted med John Deere om den situation, der er opstået efter Danish Agros køb af minoritetsposten i den baltiske Claas-forretning.

Strenge børsregler

I kraft af, at sælgeren Kesko er børsnoteret, er der strenge regler om offentliggørelse, der hidtil har umuliggjort, at Danish Agro har kunnet drøfte spørgsmålet med John Deere.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Dette bekræfter Christian Junker da også over for Maskinbladet, da købet blev offentliggjort. Men han har heller ikke umiddelbart planer om store ændringer.

100 procent fokus

- Vi har på nuværende tidspunkt ingen planer om at ændre på vores øvrige forretninger i Baltikum og Finland, siger Christian Junker umiddelbart efter offentliggørelsen af Danish Agros overtagelse af 45 procent af aktierne i de tre baltiske Kesko-selskaber, som står for Claas-forhandlingen i Estland, Letland og Litauen.

Men Keskos meddelsles til den finske fondsbørs indikerer klart, at det er sandsynligt, at Danish Agro skal overtage hele maskinforretningen i løbet af få år, fordi Kesko ønsker at fokusere sine aktiviteter på andre områder.