Alliance benytter den franske maskinmesse, Sima, til at lancere virksomhedens første VF-floation dæk til blandt andet gyllevogne.

For at kunne reducere dæktrykket og minimere den skadelige jordpakning, har rigtig mange landmænd og maskinstationer investeret i kostbare IF eller VF dæk til deres traktorer. Dæk mærket IF bærer ved et givent dæktryk cirka 20 procent mere end et standarddæk, mens et VF dæk med det samme lufttryk bærer cirka 30 procent mere end standarddækket. Traktordæk med det lave dæktryk er en god begyndelse, men for at minimere den skadelige jordpakning, skal dæktrykket i gylle- græs- og kornvogne også reduceres.

Den israelske dækfabrikant, Alliance, har nu færdigtestet virksomhedens første redskabsdæk med VF-karakteristika, og det nye dæk får verdenspremiere på Sima, som åbner den 26. februar.

Det nye dæk får navnet Alliance 389 VF og det udstillede dæk er i dimensionen VF 650/55R26.5. Hen over sommeren og efteråret lancerer Alliance måned for måned nye størrelser i den nye dækserie.

- Med de nye VF-flotation dæk kan vi sænke dæktrykker fra omkring fire bar og til 2,5 bar, samtidig med at vi øger dækkets bæreevne. Det nye VF-flotation dæk har et fodaftryk der er cirka 25 procent støre end traditionelle dæk i en tilsvarende dimension. Sammen med det lave tryk minimerer det den skadelige pakning af joden, og samtidig har det nye dæk større grip, som optimerer trækkraften, hvis der er hjultræk på eksempelvis gyllevognen, siger Elhanan Cohen, udviklingschef hos Alliance Tier Group.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce