Sprøjtespecialisten Brdr. Toft A/S har landet forhandleraftale på sprøjtedyser fra tyske Lechler.

Brdr. Toft A/S har i efteråret 2016 indgået aftale med den store tyske dyseproducent Lechler Gmbh. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

- Som bekendt trådte nye regler omkring afdriftsreduktion i kraft sidste sommer, og på trods af, at vi i forvejen har haft et meget bredt udvalg af dyser i porteføljen, manglede vi nogle dyser, der kunne opfylde både vore egne og lovens krav, siger salgs- og marketingchef Finn Søndergaard.

- Disse krav opfyldes med dyser fra Lechler, og vi er meget tilfredse med aftalen. Vi har allerede solgt flere tusinde Lechler-dyser, og kunderne har taget godt imod de nye produkter, fortsætter han.

Med de nye afdriftsregler kan afstanden til vandløb ifølge Brdr. Toft reduceres fra for eksempel 20 meter angivet på dunken til blot to meter, hvis der anvendes 90 procent afdriftsreducerende dyser.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Sprøjetespecialisten mener i øvrigt, at der reelt kun er få godkendte dyser, der har tilstrækkelig god effekt under danske forhold.

Danske forhold

Brdr. Toft fortæller, at vi i Danmark anvender lavere væskemængder og ikke mindst reducerede doseringer i forhold til for eksempel i Tyskland. Dette stiller krav til en fornuftig dækning for at opnå fuld effekt, og derfor nytter det ikke noget at udsprøjte "nogle store klatter".

- Med Lechlers dobbeltviftede kompakt-injektor-dyse IDKT, opnår man et rigtig godt kompromis mellem fornuftig afsætning og god afdriftsreduktion, siger Finn Søndergaard.

I normalt arbejdsområde fra to-fire bar skal dysen give en afdriftsreduktion på op mod 75 procent, og med dobbeltviften er der populært sagt to skud i bøssen, og dermed opnås en god dækning, lyder det fra Brdr. Toft. De oplyser også, at forsøg har vist en mereffekt ved vinklede dyser blandt andet til jordherbicider på knoldet jord, skimmelsprøjtning i kartofler og herbicidsprøjtning mod græsukrudt. Afsætningsforsøg skal generelt vise bedre dækning med vinklede dyser, så dysen vil være et godt valg som generel dyse på de fleste bedrifter til de fleste opgaver.

- Det smarte ved netop IDKT-dysen er desuden, at man i beskyttelseszonen blot sænker hastigheden, så trykket falder til 1,5 bar, hvorved dysen har en 90 procent afdriftsreduktion. Man behøver altså ikke skifte dyse for at gå tæt på vandløbet, fortæller Finn Søndergaard.

Bredt udvalg af dyser

Tyske Lechler tilbyder ifølge Brdr. Toft et stort sortiment i dyser til alle opgaver. Den nye danske forhandler har valgt at være lagerførende i de dysetyper, man mener passer bedst til det danske marked, og som supplerer firmaets øvrige produktsortiment. Lechlers øvrige produktprogram kan bestilles hjem med hurtig leverance, ofte fra dag til dag, oplyses det.

Brdr. Toft har sammensat en produktportefølje inden for sprøjte- og gødningsdyser, som matcher de krav og behov, der findes på det danske marked. For at dække tilstrækkeligt godt har man valgt at samarbejde med flere førende leverandører, der foruden Lechler omfatter engelske Billericay og Hypro, samt TeeJet, ASJ, Albuz og Agrotop.

- Med flere strenge at spille på, kan vi altid finde en løsning til alle opgaver, siger Finn Søndergaard.