De to mangeårige Valtra-forhandlere, Holmsland Maskinforretning A/S og Midtdjurs Traktorlager A/S, har fået deres geografiske dækningsområde udvidet betydeligt i det midtjyske.

Tilsammen deler de to forretninger med base ved henholdsvis Ringkøbing og Nimtofte områderne omkring Herning-, Viborg- og Århus imellem sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Gennemsnittet for solgte Valtra-traktorer ligger tæt på 200 hestekræfter, og det er et udtryk for, at vi i høj grad henvender os til professionelle kunder

Arne Spejlborg, AGCO Danmark.

Begge forretninger lægger vægt på, at de i forvejen har et nært, kollegialt forhold, og de ser derfor også frem til, at de i fremtiden kan samarbejde hen over den nye grænse mellem de to stor, midtjyske forhandlerområder.

Volumen er afgørende

- Man kan sige, at øst-vest-holdet nu dækker hele Midtjylland, siger salgsansvarlig for Valtra på det danske marked Arne Spejlborg fra AGCO Danmark.

AGCO har i arbejdet med at tilrettelægge den fremtidige forhandlerstruktur lagt vægt på, at de forhandlere, som AGCO satser på, dækker geografiske områder, der sikrer dem et nødvendigt volumen.

- Det totale traktormarked er, som det er. Men ved at udvide det geografiske dækningsområde for forhandlerne kan vi hæve den enkelte forhandlers volumen. Og det er vigtigt for at sikre, at forhandlerne kan opretholde den nødvendige ekspertise og kunne give den service, som kunder kræver og bør kunne forvente, siger Arne Spejlborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han nævner, at AGCO's strategi, kendt som Route 66, har en målsætning om Valtra-forhandlere med et volumen på mindst 20-25 solgte traktorer årligt.

Professionelle kunder

Moderne Valtra-traktorer er højteknologiske, og folk, der arbejder med dem, skal arbejde med dem hver dag for at fastholde ekspertisen.

- Med det rette volumen i traktormarkedet, kan vi sikre, at medarbejderne bliver specialister i at arbejde med Valtra, og forhandlerne kan samtidig have de nødvendige reservedele på hylderne med en god omsætning, siger Arne Spejlborg.

Han oplever allerede nu, at kunderne stiller større og større krav til service.

- Gennemsnittet for solgte Valtra-traktorer ligger tæt på 200 hestekræfter, og det er et udtryk for, at vi i høj grad henvender os til professionelle kunder, som forventer meget af os, og det skal vi fortsat leve op til, siger Arne Spejlborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Står stærkt

Han mener, at Valtra kommer til at stå stærkt og indtil nu har formået at tilrettelægge den nye forhandlerstruktur på en god måde.

- Alle hidtidige Valtra-forhandlere har været budt op til dans, og dermed har alle haft mulighed for at definere deres fremtidige rolle i den nye forhandlerstruktur, hvis de har ønsket det, siger han.

Midtdjurs Traktorlager

Den midtjyske løsning vækker glæde hos de to forhandlere, som nu får nye muligheder for at udvikle deres forretninger.

- Vi har længe ønsket et større område og gerne et område, som vi kan varetage her fra Nimtofte, siger Finn M. Klemmensen, der er medejer af Midtdjurs Traktorlager i Nimtofte.

Og selvom det er helt nyt, at forretningen skal dække et større geografisk område, er der allerede planer om at øge medarbejdertallet, som i dag er cirka 25.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har allerede ansat en ekstra sælger til Valtra, og vi vil ansætte en-to Valtra-montører yderligere. Vi dækker området af med vores Valtra-servicebiler med lokale medarbejdere netop for at sikre nærheden til kunderne, siger han.

Høj markedsandel

Valtras markedsandel i Midtdjurs Traktorlagers hidtidige forhandlerområde er ifølge Arne Spejlborg 22 procent, og det er så meget, at hverken Finn M. Klemmensen eller Arne Spejlborg forventer, at markedsandelen kan skubbes ret meget længere op.

Men med en betydelig udvidelse af forhandlerområdet bliver der noget at arbejde videre med, og Finn M. Klemmensens klare ambition er at markedsandelen skal op over 20 også i det nye forhandlerområde.

Holmsland Maskinforretning

Hos Holmsland Maskinforretning i Kloster vest for Ringkøbing er der stor glæde over at få et større geografisk område at arbejde i.

- Vi har direkte presset på for at få udvidet vores område. Jeg har hele tiden været fast besluttet på, at jeg vil med på den togvogn, der allerede er kørt, og det er vi kommet, konstaterer virksomhedens indehaver, Arne Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han har længe været i gang med at skabe en moderne maskinforretning ved blandt andet at vælge nogle ting fra og i stedet have fuldt fokus på Valtra-traktorerne og få andre specialer.

- Man skal være god til at arbejde med det, man har med at gøre, ellers kommer man let til at skyde med spredehagl, Arne Nielsen.

Tæt på kunderne

Arne Nielsen fortæller, at det nye område betyder, at han har planer om at etablere en afdeling i Kjellerup-området.

- Vi har allerede en erfaren sælger, som bor i Kjellerup, og det er naturligt, at han kommer til at køre ud derfra, siger Arne Nielsen.

Han tilføjer, at han også har ansat en rullende Valtra-montør, som bor og har base i det nye område og han har også stor erfaring med Valtra.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi påtænker også at ansætte endnu en montør, siger Arne Nielsen, som råder over cirka 13 medarbejdere i virksomheden.

Områdeforhandler

I forbindelse med den nye forhandlerstruktur har Holmsland Maskinforretning indgået et samarbejde med Sørvad Auto- og Traktorværksted, som har Valtra-erfaring og fremover bliver områdeforhandler for at dække den del af området af.

- Det vil også medvirke til at bevare kundekontakten og nærheden, siger Arne Nielsen.