DLG VækstForum har stille og roligt vokset sig større for hvert år, men interessen for at deltage overraskede arrangørerne i år.

DLG VækstForum, hvor planteavlere kan få inspiration til den kommende sæson, blev indledt i dag, og selv om arrangementet i år er flyttet fra Kongskildes lokaler ved Sorø till Herlufmagle-Hallen ved Næstved, har det ikke fået publikumsinteressen til at aftage.

Tværtimod.

Jesper Andersen, der er koordinator for arrangementet, vurderer midtvejs på førstedagen, at deltagertallet allerede havde rundet 500, hvilket er cirka dobbelt så mange som på tilsvarende tidspunkt sidste år.

Han er dog ikke i stand til at forklarer den store stigning i interessen for VækstForum.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Mulige forklaringer kan både være flytningen og årets program, men det kan også være en konsekvens af tidligere års succesfulde arrangementer.

Succesen har i år været så massiv, at ikek en gang en masse ekstra stole kunne give siddeplads til alle. Og ret hurtigt løb arrangørerne tør for mad, og måtte sende en stafet i byen efter pølser og brød.

Førstedagen rundes af med indlæg fra DLG-formand Niels Dengsø Jensen, som holder et indlæg om, hvad færre og større landbrug kræver og betyder for DLG og landbruget.

Herefter taler direktør for Landbrug og Fødevarer, Karen Hækkerup, som fortæller om den økonomiske krises indvirkning på landbrugets struktur, og de nye udfordringer og muligheder det giver erhvervet.

Programmet fortsætter herefter i morgen, torsdag.