Efter tre hårde konkurrencedage kan den 23-årige landbrugsmaskinmekaniker Anders Ebbekær Pedersen fra Brørup kalde sig Europamester i sit fag. Han blev kåret under EuroSkills store afslutningsceremoni i Scandinavium Arena søndag aften. I de tre foregående dage havde han arbejdet hårdt i konkurrencerne, hvor næsten 500 unge fra erhvervsuddannelserne dystede om EM i 36 fag. Deltagerne var fra 34 nationer.

Anders Ebbekær Pedersen var i konkurrence med landbrugsmaskinmekanikere fra Rusland, Holland, Tyskland, Schweiz, Frankrig, Letland og Østrig. På andenpladsen kom den tyske deltager, mens bronzen gik til Letland. Den kun 19-årige bygningssnedker Frederik Riber fra Haslev og de to anlægsgartnere Anne Møllegaard Rasmussen, 24, og Chris Johansen, 22 år, fra Odense kommer hjem med bronzemedaljer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi er stolte af resultaterne, siger SkillsDenmarks formand, Jesper Juul Sørensen og fortsætter:

- Vi er også stolte, fordi alle danske deltagere kan klare sig mod nationer, der træner deres deltagere i månedsvis til konkurrencen. Alle vores deltagere har passet deres skole og deres arbejdspladser og kun trænet i nogle få uger, og alligevel går det så godt. Det er et bevist på, at det danske uddannelsessystem med vekselvirkning mellem skole og praktik er et godt system, siger Jesper Juul Sørensen.

Landbrugsmaskinmekaniker og DM-vinder Anders Ebbekær Pedersen er fra Brørup. Anders Ebbekær Pedersen er 23 år og har fundet sig godt tilrette i et fag, hvor man skal kunne en hel del mere end skrue på motorer. De store landbrugsmaskiner har blandt andet meget hydraulik og elektronik, og almindeligt smedearbejde hører også til faget. I sin fritid er Anders Ebbekær Pedersen mekaniker for et succesrigt team, der stiller op til traktortræk i Farmstock-klassen, en serie, hvor de har vundet adskillige førstepladser. Det er Erhvervsskolerne Aars, der står for uddannelsen, og Anders Ebbekær Pedersen er nu som udlært ansat hos Brdr. Holst Sørensen i Ribe.