Bruger af det i forvejne kendte tabletstyring med sektionskontrol fra Bogballe, kan nu også give gødning ud fra tildelingskort.

Bogballe har tilføjet en ny funktion i producentens styring af gødningsspredre ved hjælp af tablet. Nu kan Bogballe ikke bare styre gødningssprederens funktioner over tablet, men også bestemme gødningsvariationen ud fra et tildelingskort, som kan komme flere forskellige steder fra:

- Vi kan håndtere de såkaldte shap-filer, som blandt andet bruges fra CropSat-systemet, fortæller Michael Lond, produktchef hos Bogballe, som også fremhæver muligheden for selv at fremstille tildelingskortene.

- Vi låser os ikke fast på ét bestemt system, men kan snakke sammen med alle

90 procent tablet

Bogballe har kørt med tablet-løsning på gødningsspredere siden 2012.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det eneste det kræver, er en gødningsspredere med vejeceller og en tablet. Faktisk sælger vi 90 procent af alle vores gødningsspredre til styring med en tablet, fortæller Michael Lond.

Han bemærker, at fordelen ved en fællesplatform for styring over en tablet giver mange fordele for kunderne:

- Alle opdateringer af styresystemet sker ved hjælp af app'en som downloades, og defor kan alle gødningsspredre med tablet styring nu kører med tildelingskort.

- Kunderne kan dermed også sikre sig, at deres maskine ikke er forældet, når de køber en ny gødningsspreder fra Bogballe. Hver gang der er opdateringer til styrsystemet, kan vi let opdatere appen og det samme kan kunderne.

Maskinbladets PowerGear-team så nærmere på tablet-løsningen fra Bogballe med fokus på sektionskontrol for et par år siden. Se klippet HER