AP+ Duofixx er 30 procent stærkere end forgængeren.

Med AP+ Duofixx bliver det lettere at skifte tvillinghjul. Det skyldes at antallet af tvillinghjul låse reduceres med 33 procent fra seks til fire låse.

- Det er et klart plus for brugeren, som nu på traktorer fra 250 til 400 hestekræfter kan nøjes med at bruge fire låse mod tidligere seks. Alt i alt er det blevet nemmere at skifte AP+ Dual Wheels med vores nyudviklede AP+ Duofixx, fortæller Per Merstrand, Salgschef Landbrug hos Nordisk Dæk Import, som udvikler, producerer og forhandler AP+ Dual Wheels.

- Med den nye lås følger NDI udviklingen i traktorstørrelser til dørs. Traktorerne får stadig mere og mere motorkaft, og det øger kravet til spænding af tvillinghjul.

- Ingeniørerne blev virkelig sat på prøve i udviklingen af AP+ Duofixx, som er testet under ekstreme forhold. Slutresultatet blev en lås, som er hele 30 procent stærkere end sin forgænger. Det betyder som nævnt, at man på traktorer over 250 hestekræfter kan nøjes med fire låse mod hidtil seks. Det er først nødvendigt med seks AP+ Duofixx låse, når traktorerne når op i plus 400 hestekræfterklassen, påpeger Per Merstrand.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fokus på brugervenlighed

- NDI har haft stort fokus på brugervenlighed i udviklingen af den nye lås. AP+ Duofixx udstråler i sit design både styrke og elegance, og låsen er enkel at arbejde med, fortæller Per Merstand og nævner, at man eksempelvis ikke skal have låsens krog ud af øjet, når længden skal justeres, for længdejusteringen foregår i krogen.

- Man åbner blot låsen og foretager justeringen udefra, uden at man behøver at lægge sig ind i tvillinghjulet for at løsne krogen. Nyudviklet teknik har endvidere overflødiggjort den låsesplit, som var nødvendig i den tidligere lås til AP+ Dual Wheels.

AP+ Duofixx kan også tilpasses i højden, hvis man for eksempel monterer et 42 tommer hjul uden på et 38 tommer hjul, og der medfølger det nødvendige værktøj.

Førende på tvillinghjul

- Vi har virkelig lagt os i selen for at skabe en lås, der er gennemtænkt ned i mindste detalje. Håndtaget, der anvendes til at åbne/lukke for låsen, er eksempelvis ikke bare et rør men et stykke værktøj med flere funktioner. Den ene ende af håndtaget passer ned over låsen, når denne skal åbnes/lukkes, og den anden ende er sekls-kantet og bruges til længdejustering af krogen, forklarer Per Merstrand.

På Agromek vil den nye lås kunne ses på en Claas Axion 950 med tvillinghjul i både for og bag:

- Vi har i det daglige et super godt samarbejde med NDI, og det er derfor naturligt, at vi samarbejder om at vise en løsning, som flere og flere kunder efterspørger, fortæller Salgs- og Produktchef, Claas-traktorer, Lars Johnsen