Dan Jørgensen, som tidligere har siddet for bordenden i fødevareministeriet, kalder i en et debatindlæg tidligere på ugen, regeringens indsats for at få implementeret elementerne i den MRSA-aftale, som Folketinget har vedtaget, for langsom. Det er den kritik, som Esben Lunde Larsen nu svarer igen på.

- Det kommer nok ikke som en overraskelse for de fleste, at Dan Jørgensen som regel bygger sin politik på populisme frem for fakta. Det princip navigerer han også efter i et indlæg om MRSA-aftalen på Politiken.dk, skriver Esben Lunde Larsen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

De 22 elementer til bekæmpelse af MRSA, som alle Folketingets partier på nær LA aftalte at gennemføre over en fire-årig periode, er alle godt i gang på vej ud over rampen eller afsluttet.

Esben Lunde Larsen, Fødevareminister

- De 22 elementer til bekæmpelse af MRSA, som alle Folketingets partier på nær LA aftalte at gennemføre over en fire-årig periode, er alle godt i gang på vej ud over rampen eller afsluttet.

Ministeren beskriver en række af de tiltag fra aftalen, som allerede er i proces, og samtidig langer han ud efter Dan Jørgensens partifælde Simon Kollerup, der har kaldt ministeren i samråd om aftalen.

- Jeg konstaterer, at Simon Kollerup har behov for endnu en gennemgang og ganske usædvanligt foretrækker at indkalde mig i samråd om præcis samme gennemgang, som han allerede én gang har fået. Og den gennemgang giver jeg ham gerne endnu en gang, skriver Esben Lunde Larsen.

Han understreger også, at regeringen vil fortsætte kampen mod MRSA, og når den nuværrende handlingsplan udløber, vil regeringen tage nye initiativer, og han håber på et fortsat samarbejde med folketingets partier.