Det er de færreste, der ved, at når man monterer tvillingehjul på en traktor, så reducerer man dækkets kapacitet med 12 procent.

- Det skyldes ren og skær den ekstra varmeudvikling, som kommer fra to hjul, der sidder tæt på hinanden. De kan ikke komme af med varmen på samme måde som et enkelt hjul, fortæller Aage Boller fra Michelin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er vigtigt at have den korrekte afstand mellem dækkene.

.- Aage Boller, Michelin

Han opfordrer derfor kunder, som overvejer dobbelthjul, at have dækproducenten med på råd, inden den færdig løsning bestemmes.

- Dobbelthjul er jo en fantastisk løsning, som ikke bare giver bedre trækkraft på maskinen, men også en god stabilitet, men det vil bare være ærgerligt, hvis der pludseligt sker noget med dækkene, og dækproducenten ikke vil tage sagen som en garantisag grundet en for tæt sammensætning af dækkene.

Skab afstand

Aage Boller opfordrer derfor til, at man skaber den korrekte afstand mellem dækkene.

- Det er vigtigt at have den korrekte afstand mellem dækkene, så man kan udnytte den fleksibilitet som moderne landbrugsdæk har. Enten kan man gå ned i dækbredde for at holde maskinens totalbredde nede, eller også skal man accepterer, at maskinens bredde bliver en smule større og dermed skabe mere afstand mellem dækkene, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Helt konkret har Michelin lavet en løsning på Djursland, hvor en Terra Gator har fået monteret 2x 520 millimeter dæk på et dobbelthjuls-fælg, frem for den oprindelige 650 millimeter brede løsning.

- Det er også vigtigt at være opmærksom på, om dækkene kan bære total-belastningen af maskinen, når man vælger løsningen med to smallere frem for ét bredt dæk.