En samlet indsats mellem Semler Agro, Allestrup Maskinstation og politiet førte til pågribelse af tre litauiske tyve.

Allestrup Maskinstation havde natten til søndag gæster i maskinhuset. Syv John Deere GPS-antenner og seks John Deere autostyringsskærme blev stjålet. Men tyvene nåede ikke langt.

- I samarbejde med Semler Agro havde vi monteret et specielt Tracker-system i vores GPS-hatte, fortæller Henrik Nielsen fra Allestrup Maskinstation.

Det betød, at Mogens Mikkelsen, sælger hos Semler Agro, blev vækket natten til søndag, da hans telefon fortalte, at GPS-antennerne blev flyttet.

- Jeg ringede straks til Henrik, og eftersom han ikke var ude at køre med udstyret slog vi alarm til politiet, fortæller den nordjyske John Deere-sælger.

Nordjyllands politi kunne i samarbejde med Mogens Mikkelsen følge udstyret i sydgående retning på E45.

Nordjyllands politi samarbejdede med Syd og Sønderjyllands politi og fik motorvejen spærret ved Kolding, hvor de tre tyve dermed blev pågrebet klokken 5 natten til søndag den 31. juli.

Lokkemad

Henrik Nielsen fra Allestrup havde med vilje ikke afmonteret autostyringsanlæggene på maskinstations-traktorere for at lokke tyvene til.

- Der er jo blevet stjålet frygteligt mange John Deere autostyringsanlæg fra maskinstationer i det Nord-og Vestjyske de sidste 14 dage, så vi ventede jo næsten på, at tyvene ville komme til os, og derfor havde vi i samarbejde med Semler Agro monteret tracker i hattene, som et slags forsøg, og det virkede heldigvis, fortæller den himmerlandske maskinstationsejer.

Tag dem af

Med pågribelsen af de tre tyve med stjålne John Deere-autostyringsanlæg i bagagerummet, kan der være sat en stopper for de mange tyverier hos maskinstationer og gårde i Danmark.

Maskinbladet opfordrer dog stadig til, at man afmonterer den gule John Deere-autostyringshat hver aften og tager den med hjem under sengen. Alle hatte sidder blot fast med et stik og en clips, og er derfor meget lette at afmontere. John Deere fortæller desuden til Maskinbladet, at den efterfølgende kalibering af anlægget dagen efter kan foretages på to minutter.