Danish Agro Machinerys datterselskab Norwegian Agro Machinery overtager det norske maskinselskab Lena Maskin.

Som led i etableringen af den nye og fremtidige Claas- distribution i Norge overtager Danish Agro pr. 1. september det norske maskinselskab Lena Maskin, der har hovedsæde i Dokka, Norge. Det oplyser Danish Agro i en pressemeddelelse.

Selskabet, der har seks afdelinger i Røn, Våler, Dokka, Lena, Rudshøgda samt Trøndelag Traktor, har tidligere været en af de største Claas forhandlere i landet og har derigennem allerede erfaring med Claas-produkterne. Lena Maskin omsætter for cirka 200 millioner norske kroner om året og beskæftiger 54 medarbejdere.

I april indgik Danish Agro aftale med Claas om den fremtidige distribution af Claas-maskiner i Skandinavien. Aftalen med Lena Maskin sker som led i Danish Agros arbejde med at etablere datterselskaber i de tre lande samt skabe et optimalt og geografisk dækkende forhandlernetværk via enten eksisterende private Claas forhandlere eller overtagelse af forhandlere af andre mærker.

En milepæl

Koncernchef i Danish Agro, Christian Junker, er tilfreds med aftalen:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Aftalen med Lena Maskin er en milepæl i vores arbejde med at etablere en ny struktur for Claas i Norge.Vi er meget tilfredse med hele forløbet af handlen. Vi er glade for at Lena Maskin har set et potentiale i at blive en del af Claas-strukturen i Norge, og vi ser gode muligheder i at udvikle selskabet, siger han.

Der vil henover sommeren frem til september blive arbejdet på at forberede Claas-introduktionen I Norge, som vil ske den 1. oktober 2016.

Bestyrelsesformand i Lena Maskin, Bjørn Haugen, ser aftalen som en unik mulighed for at sikre selskabet langt ind i fremtiden:

- Familieselskabet blev etableret af Borger Storihle i 1963 på Lena i Østre Toten, og de nuværende ejere glæder sig meget over fremtidsudsigterne for selskabet. Med Claas som varemærke vil vi få sikret en positiv udvikling i et marked, hvor landbruget bliver mere og mere specialiseret. Med Danish Agro i ryggen giver det styrke til at sikre sig en ledende position på det norske marked, siger han.

Fortsat vækst

CEO i Danish Agro Machinery, Jens Skifter, udtaler:

- Vi ser frem til at etablere Claas med sit stærke varemærke i det norske maskinmarked, hvor fokus vil være på fortsat vækst. Igennem vores serviceorganisation vil vi sikre en professionel opbakning samt videre udvikling med fokus på Claas igennem alle vores forhandlere. Lena Maskin er en vigtig aktør og i samarbejde med Claas er der en plan på plads for at sikre en smidig overgang per 1. Oktober når Norwegian Agro Machinery AS overtager ansvaret for Claas i hele Norge, siger han.

Også den daglige leder af Lena Maskin, John Henrik Stadtler, er tilfreds:

- Jeg er meget tilfreds med at Danish Agro overtager som ejer af Lena Maskin, og at vi nu får Claas ind som mærkevare. Vi arbejder i en kapitalintensiv branche og med et behov og ønske om vækst, har det været vigtigt å få en ejer med både kompetence og finansiel styrke til at videreudvikle selskabet. Danish Agro har stor erfaring og kundskab, som kan bidrage til at gøre Lena Maskin til en endnu bedre partner for kunderne, hvilket er positivt for vore medarbejdere i årene som kommer, siger administrerende direktør i Lena Maskin John Henrik Stadtler og fortsætter:

- Det er vigtigt i denne sammenhæng at præcisere for eksisterende kunder, at vi vil fortsætte med at supportere andre varemærker med garanti, service og reservedele, selv om vi nu får Claas som hovedmærke, siger han.