Ved at gå ned på 120 x 90 centimeter baller med større intensitet i hver balle er der 20 procent mere halm med pr. vognlæs hos Skovsgaard og Frandsbjerg.

Med en bedre udnyttelse af højden på vogne og lastbiler ved at skifte fra 120 x 120 centimeter til 120 x 90 centimeter og ovenikøbet med højere presningsgrad, så kan Skovsgaard og Fransbjerg øge vægten med 15-20 procent på alle transportvogne fra mark til halmværk.

.- Vi fik til sæson 2015 leveret to Massey Ferguson 2270XD pressere med snitter, og til høsten i 2016 kommer der yderligere to pressere, fortæller Søren Rasmussen der sammen med sin kone Tina Ladefoged Christensen og otte ansatte driver landbruget på Skovsgaard og Frandsbjerg.

Vælges med snitter

Alle fire pressere er udstyret med ProCut-snitter, og Søren Rasmussen fortæller, at grunden til det er, at halmen til eksport er mere attraktivt, når der er snittet, og ballerne er også nemmere at skille ad, når halmen skal bruges til produktionsformål.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- På markedet for halm til brændselsformål er der hård konkurrence om markedet mellem halm, flis, træpiller og andre restprodukter ? derfor gælder det om at vi kan have så meget halm med, som overhovedet muligt, og det opnår vi med ballemål på 120 x 90 centimeter frem for den traditionelle bigballe på 120 x 120 centimeter, fortæller Søren Rasmussen.

21 pressere

Skovsgaard og Frandsbjerg ved Hobro drives som et planteavlsbrug på 500 hektar med speciale i samling og håndtering af halm.

- Vi købte vores første presser i 1987, og siden er det blevet til omkring 21 pressere. 28 år med Hesstons pressere giver erfaring samt tryghed for både os selv og vores mandskab. Vi kender produktet rigtig godt, og med Massey Ferguson pressere ved vi, hvad vi går ind til, når der skal investeres, fortæller Søren Rasmussen.