Med langt over tusind kreaturer, mere end 400 heste, næsten 200 får og geder samt en vrimmel af kaniner, katte og fjerkræ bliver staldene på Landsskuepladsen igen fyldt op, når der den 30. juni til 2. juli holdes dyrskue i Herning.

Landsskuet er det nationale dyrskue i Danmark og tiltrækker derfor de allerbedste husdyr fra hele landet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I år har vi oven i købet udvidet campingpladsen, så interessen for at være med til de tre dages fest for og med vores bedste husdyr har aldrig være større,

Mads Fjordside, daglig leder på Landsskuet

- Vi er glade for, at tilmeldingerne af dyr til Landsskuet ligger på niveau med tidligere år inden for alle dyregrupper. Det betyder, at både stalde og campingpladsen, hvor udstillerne bor, er fyldt helt op. I år har vi oven i købet udvidet campingpladsen, så interessen for at være med til de tre dages fest for og med vores bedste husdyr har aldrig være større, siger Mads Fjordside, Landsskuets daglige leder.

Størstedelen af de 2.443 tilmeldte dyr er kvæg. Blandt malkekvæget fordeler dyrene sig stort set præcist, som de plejer mellem de fire malkeracer, mens der er lidt større variationer mellem kødkvæget, der sætter rekord med hele 15 forskellige racer.

Ny kødkvægsrace

Blandt andet fem dyr af den nye, australske race Murray Grey, der ikke tidligere har været udstillet på Landsskuet. Den store kødkvægrace Simmental går en del tilbage i antal, men det var ventet efter sidste års ekstraordinært store udstilling i anledning af raceforeningens jubilæum, der blev markeret med blandt andet avlsdyrsauktion og besøg fra udlandet.

Flere af de mindre kødkvægsracer har fremgang. Både Dansk Blåkvæg og Tyroler Grauvieh sætter rekord med henholdsvis 25 og 17 dyr. Antallet af blåkvæg er særligt imponerende i betragtning af der totalt kun er registreret 480 renracede dyr her i landet, men sæd af blåkvæg er særdeles populært til produktion af krydsningskalve hos mælkeproducenterne. Pæn fremgang er der også hos Piemontese og Skotsk Højland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sortbroget holstein og Limousine er traditionen tro ubestridt de to racer, der hos henholdsvis malke- og kødkvægsracerne stiller med flest dyr på Landsskuet.

Nu også med hamstre

Ud over de næsten 2500 dyr, der konkurrerer om ærespræmier, rosetter og point, så præsenterer Landsskuet også en række husdyr uden for konkurrence. Det gælder showheste, grise, hunde og - som noget nyt - hamstere.