- Rygraden for salg og service af Claas-produkter i Danmark er de danske privatejede forhandlere og deres medarbejdere, og det vil vi ikke lave om på, fastslår Jens Skifter, CEO i det netop nyetablerede Danish Agro Machinery Holding A/S. Hans umiddelbare opgave bliver at etablere den nye distribution for Claas i Danmark, Norge og Sverige, når Danish Agro overtager importen af Claas for hele Skandinavien fra svenske Läntmann Maskin., efter Lantmannen opsagde samarbejdet i oktober 2015.

- I Norge og Sverige sker det allerede i løbet af 2016, mens det endnu er for tidligt at sige, hvornår vi overtager Claas i Danmark, fortæller Jens Skifter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er klart, at der på sigt vil ske en fortsat udvikling af Claas-forhandlere i Danmark.

- Jens Skifter, Danish Agro

Han fortæller dog, at kunderne vil kunne mærke, at Claas kommer endnu tættere på, når Danish Agro overtager forhandlingen.

Kortere til reservedele

- Inden for salg, service og reservedele, bliver der en endnu bedre kommunikation direkte mellem forhandlere og fabrikkerne i Tyskland og Frankrig, da alle forhandlere kobles så direkte op på Claas-netværket som det er teknisk muligt.

Hvis der eksempelvis kommer en udfordring med en maskine, så kan forhandlerens servicemontør koble sig op på Claas-netværket, og se om en lignende udfordring måske har været gældende i enten Tyskland, Frankrig eller måske et helt andet land.

- Hvert land opkobles så vidt muligt direkte til de mange online systemer som findes, og der lægges op til at udnytte de positive muligheder, der ligger i moderne kommunikationværktøjer i 2016, for at sikre hurtige reaktioner og en åben kommunikation med Claas, fortæller Jens Skifter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det samme gælder reservedele. I stedet for, at reservedelene til det danske marked skal komme fra Läntmannen Maskins lager i Malmø bliver det i fremtiden fra centrallageret i Tyskland, hvor også Belgien og Holland forsynes fra direkte.

- Afstandsmæssigt er der ikke længere til Danmark end til Sydtyskland til eksempel - blot at der nu er et mellemled mindre, det skal omkring, og dermed kan de danske Claas-forhandlere betjene det danske marked optimalt i fremtidens struktur, fortæller Jens Skifter.

Landbrugene vokser

Jens Skifter lægger vægt på, at Danish Agro ikke har til hensigt at gå ud og smide de eksisterende forhandlere ud af deres butikker, og selv overtage Claas-forhandlingen i deres område.

- Det er klart, at der på sigt vil ske en fortsat udvikling af Claas-forhandlere i Danmark, men det gælder jo alle mærker. Dansk landbrug udvikles i retning af større enheder, og dermed bliver færre maskinhandlere en konsekvens heraf, fortæller Jens Skifter og påpeger, at Danish Agro ser positivt på at deltage i den proces, hvor der måske i nærmeste fremtid skal ske et generationsskifte, og hvor der måske ikke er nogen til at tage over. Vi vil for alt i verden beholde den ekspertise og erfaring som sidder hos de danske Claas-forhandlere.

Claas er tæt på

Ikke mange ved, at Claas ikke blot er producent af landbrugsmaskiner, men også ejer mange maskinforretninger. Faktisk er Claas verdens største maskinhandler:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Claas ejer delvist eller helt en del af forhandlerne i Tyskland, og store dele af England. I Frankrig drejer det sig om cirka en tredjedel af udsalgssteder, som Claas direkte ejer, fortæller Jens Skifter, som dermed påpeger den store indsigt Claas har i forhandlerleddet.

- De færreste ved nok , eller tænker over , hvor langt der egentligt er fra en traktor forlader fabrikken, til den tages i brug hos kunden i eksempelvis Danmark. Foruden den fysiske afstand, så skal traktorens gøres klar, manualer og tekster skal oversættes, og der skal holdes kursus, og undervisning til de mennesker, som skal servicere traktoren. Men Claas ved hvad det handler om, da de er med hele vejen fra rå støbejern, til traktoren startes op hos kunden.