Maskinhandler Indkøbsringen, MI, har netop præsenteret et overskud på knap en million for 2015. I 2014 var underskuddet på syv millioner.

Det var en stolt Kristian Jakobsen, som på generalforsamling hos Maskinhandler Indkøbsringen, MI, fredag den 20. maj kunne præsentere et regnskab med knap en millioner kroner i overskud efter skat.

- I 2014 præsenteret vi et underskud på syv millioner, så vi er rigtig stolte over, at kunne levere et overskud på 965.000 kroner i 2015, fortæller Kristian Jakobsen, direktør hos MI.

Vi gik igennem procesoptimering og fik strømlinet virksomheden, og det kan vi virkelig mærke effekten af.

- Kristian Jakobsen, direktør, MI

Han tilføjer, at overskuddet tilmed skal ses på bagkanten af en mindre omsætning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Desuden er balancen for virksomheden reduceret fra 284 til 248 millioner kroner, hvilket blandt andet skyldes et mindre varelager.

Omsætningen i 2015 faldt med knap 40 millioner til 350 millioner kroner.

Tilpasning

Kristian Jakobsen fremhæver selv ordet "tilpasning" som den helt klare årsag til, at virksomheden kan vise en fremgang fra underskud til overskud.

- I 2014 lukkede vi den svenske afdeling af MI for Kuhn-maskiner, da den franske maskinproducent skiftede importør, og samtidigt tabte vi et stort beløb i forbindelse med en konkurs hos en midtjysk maskinforretning.

- Derfor gik vi igennem en kraftig tilpasning i 2015, hvor vi blandt andet sagde farvel til flere medarbejdere og gjorde vores varelager mindre.

- Vi gik igennem procesoptimering og fik strømlinet virksomheden, og det kan vi virkelig mærke effekten af, fortæller direktøren.

Er klar til fremtiden

Hos MI lægger man ikke skjul på, at den danske maskinhandler-branche kommer til at gennemgå store forandringer i løbet af 2016 og 2017.

- Når der kommer nye aktør ind på markedet, så vil det altid skabe noget turbulens, og det er vi klar til. Vi er udmærket klar over, at antallet af maskinhandlere bliver reduceret over den kommende tid, og det kræver derfor det helt rigtige set-up for at være klar til udfordringerne, som kommer, fortæller Kristian Jakobsen, som mener, at MI står klar til at håndtere fremtidens branche.