Når Danmark spiller en landskamp i fodbold, sidder der én enkelt træner på udskiftningsbænken, men der er fem millioner trænere ude i stuerne.

Sådan er det også at være landmand - man kan næppe sidde til et socialt arrangement uden at skulle høre på en byge af velmenende råd og "kloge" spørgsmål. Inspireret af Farmers Weekly har vi prøvet at samle nogle af dem her. Hvis du har nogle råd eller spørgsmål, som du ofte må høre på, når folk hører, at du er landmand, vil vi meget gerne høre om det i kommentarfeltet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

1 - "Hvorfor satser du ikke på at lave 700 velfærdssvin om året i stedet for 7000 konventionelle?"

Tjoe, det kunne jeg såmænd nok godt, men så ville jeg nok være en upopulær gæst til grillfesten, når det pludselig koster 50 kroner at kaste én pølse på grillen. Det konventionelle landbrug er med til at sørge for, at der er fødevarer i alle prisklasser i kølediskene.

2 - "Det må være dejligt selv at bestemme sine arbejdstider"

Ja det er mægtigt, og jeg er sikker på, at mine køer forstår, at de ikke bliver fodret og malket til tiden, hvis jeg vælger, at jeg ikke arbejder tidligt om morgenen - eller hvis jeg ikke går ud i stalden om natten, når der går en en alarm.

3 - "Hvorfor lukker du ikke dine grise ud på marken? Det ville de da elske"

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har du nogensinde set en græsmark en uge efter, at grisene er rykket ind? Græsset er væk, og den bare jord øger risikoen for udvaskning og forurening.

4 - "Hvorfor trækker du ikke ind til siden, når du kører med gyllevognen på landevejen?"

Der er to muligheder - enten elsker jeg at se en lang hale af biler i bakspejlet, eller også skyldes det, at jeg faktisk også har travlt, og at mit læs er så tungt, at det vil være meget uklogt at trække ud i en blød vejkant. Men når der er en velegnet vigeplads, så trækker jeg faktisk ud for at give plads.

5 - "Er det ikke dejligt at bo så tæt på, hvor man arbejder?"

Jo det er det uden tvivl. Det er dejligt på landet, men det er ikke rødgrød med fløde altsammen. Når man bor på sin arbejdsplads, stopper arbejdsdagen ikke, når man sætter sig i sofaen, og skulle det ulykkelige ske, at jeg bliver fyret af banken, så mangler jeg ikke blot et job - min familien mangler også et sted at bo.