Twincas nye Edge Master-maskine kan holde skraberullerne skarpe, så affedtningen bliver mere effektiv, og der ikke går skind til spilde.

Twinca har lanceret en maskine, der kan gøre livet lettere for de danske minkfarmere.

Den nye Edge Master kan slibe skraberullerne, som bruges til at fjerne fedt fra bagsiden af skindene, og den opgave har man ikke tidligere kunne klare ude på farmen.

- Tidligere skulle man sende sin rulle ud i byen, hvor man kunne få den slebet, forklarer Klaus Strøm Kristensen, der er direktør hos Twinca.

Ikke nok med, at man nu ikke behøver at undvære rullen, mens den bliver slebet, så er der også andre fordele.

- For det første så man med vores maskine slibe rullen over ti gange, mens man normalt kun kan gøre det omkring tre. Så rullerne har længere levetid, fordi vi ikke fjerner så meget materiale, når vi sliber dem. Derudover er der også mindre smitterisiko, fordi man ikke behøver at sende skraberullen væk fra farmen, når den skal slibes, siger Klaus Strøm Kristensen.

Den nye maskine bliver lanceret på Kopenhagen Furs skindudstilling, som afholdes i Messecenter Herning fra den 31. marts til den 2. april, og Twinca fortæller, at de er den første virksomhed, der kan præsentere en maskine som denne.

- Vi har allerede oplevet stor interesse fra blandt andre de store pelserier. Vi mener, at der er økonomi i at have maskinen, hvis man skal håndtere fra 20.000 skind og opefter, siger Klaus Strøm Kristensen.