Fire Avant-minilæssere er med til at få hverdagen til at glide nemmere hos Bøgballe Mink.

Bøgballe Mink A/S er med sine fire farme og godt 18.000 tæver en af landets største minkproducenter, minkfarmen drives af brødrene Klaus Overgaard Hermansen og Kent Hermansen. Til at hjælpe sig har de 17 ansatte - og fire Avant minilæssere med diverse redskaber.

De to brødre startede ud med en besætning på kun 20 tæver, på deres første minkfarm i 1981, som farmen voksede, blev der brug for maskinel hjælp, og her faldt valget på Avant minilæsseren.

- At vi i sin tid valgte Avant var på grund af den passede godt ind i på farmen, så vælter den ikke - og det er en god lille kraftig maskine, fortæller Klaus Overgaard Hermansen.

Der er kun en, som har været på farmen i længere tid end Staldkatten, det er Poul Wilkens, der passer minkene på farmen. Det er især Poul Wilkens, der kører på Staldkatten, og som med årene er blevet Bøgballe Minks egen Avant ekspert, eller som Klaus Overgaard Hermansen siger det:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Poul er praktisk talt født på en Avant, han har ikke lavet andet end at køre rundt på en Avant de sidste 20 år.

Halmen kommer ud

Poul Wilkens har godt styr på sin Avant, men kører også 200 - 300 timer med den på den om året, og der bliver hele tiden flere opgaver som løses ved hjælp af Avant minilæsseren. Poul Wilkens er særlig begejstret for redskaberne til halm, højtrykrenseren med spuler og pallegaflerne.

- Avant er fantastisk til alt halm arbejde her på farmen. I gamle dage forgik alt arbejdet manuelt, hvor vi selv gik og rev alt halmen ud. I dag kører vi halmen ud på ingen tid, og nu er det jo en fornøjelse at sidde på førersædet, fortæller Poul Wilkens.

Et andet redskab der er utrolig nyttig på minkfarmen er højtrykrenseren, som Poul Wilkins ofte bruger om sommeren, hvis der er meget møg i buernes gyllerenen, eller hvis gylleanlægget stopper - her fortæller Poul Wilkins at højtrykrenseren har betydet de ikke længere har brug for, at ringe efter kloak firmaet så ofte, da de selv kan tage det i opløbet.

Pallegaflerne er også et redskab, der bliver brugt flittigt på farmen, og et sted hvor Avants høje løftekraft kommer til sin ret.

- Vi bruger vores pallegafler rigtig meget, blandt andet til vores palletanke, som står udenfor, her ville en truck ikke kunne bruges, men Staldkatten har en stor løftekraft - og er ideel til de her løft på omkring en meter, siger Poul Wilkens.