Det generationsskifte som Anker Bjerre startede for over ti år siden, fuldføres nu ved at Anker Bjerre sælger sin aktiedel til Anders Harder Nielsen, der er ansvarlig for have-park afdelingen hos Anker Bjerre A/S.

Efter godt 40 år som selvstændig maskinhandler overlader Anker Bjerre nu de sidste tyve procent af aktierne i Anker Bjerre A/S til den 30 årige Anders Harder Nielsen. Det afslutter et glidende generationsskifte, og i dag ejes maskinforetningen, der ud over afdelingen i Mejrup ved Holstebro også omfatter Lemvig Maskinforretning A/S, af fem nøglemedarbejdere, som er nøje udvalgt af Anker Bjerre.

Ud over den nye ejer, består ejerkredsen af bogholder Anne Marie Kvistgaard, værkfører Per Damgaard, dirktør Anders Frandsen samt Børge Ørgaard, der er daglig leder af Lemvig Maskinforretning A/S. De fem ejere deler ejerskabet af de to maskinforretninger med tyve procent til hver.

Jeg har også to motorcykler, og hidtil har der ikke været meget tid til at lufte dem.

- Anker Bjerre

Fra altmuligmand og til medejer

Anders Harder Nielsen er bornholmer og landmandsuddannet. Forelskelse bragte ham til Jylland, og tilfældigheder gjorde at han først på året 2008 søgte ansættelse hos Anker Bjerre A/S.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Min kæreste skulle starte på studier i Aarhus, og jeg var derfor på udkik efter et job i det midt- og vestjyske. Fra hovedvejen imellem Holstebro og Viborg kunne jeg se, at Anker Bjerre A/S var i gang med et nybyggeri, og derfor kørte jeg forbi, og hørt til om de havde brug for hjælp, forklarer Anders Harder Nielsen.

- Jeg fornemmede det gåpåmod og den energi, som Anders kom med, og derfor ansatte jeg ham med det samme. Først senere fandt jeg ud af, at han havde talent for kundepleje, og derfor kom han i 2009 til at stå for have-parkafdelingen, siger Anker Bjerre og tilføjer:

- Anders er nok den medarbejder, der ligner mig selv mest. Vi har mange fælles værdier, tænker ens og elsker at være igangsætter. Derfor er jeg rigtig glad for, at han vil overtage min andel af Anker Bjerre A/S.

- Jeg har altid elsket at handle, og efter at have været i "mesterlære" hos Anker Bjerre, befinder jeg mig rigtig godt her i det vestjyske og deler værdigrundlaget, som de øvrige indehavere af forretningen har, siger Anders Harder Nielsen.

Til professionelle og private

Have-park afdelingen hos Anker Bjerre A/S har efterhånden vokset sig stor, og beskæftig i dag fire teknikere på værkstedet og to sælgere, som suppleres af personalet fra butikken.

- I afdelingen betjener vi både private og professionelle. Til havefolket tilbyder vi blandt andet hele sortimenter fra Husqvarna, og når det kommer til flishuggere fra TP, fører vi hele sortimentet, som dækker begge kundesegmenter. Vi forhandlere desuden specialmaskiner til så forskellige brancher som kirkegårde, pelsdyravlere, skovejere og boligforeninger, siger Anders Harder Nielsen og minder om, at det altdominerende brand hos Anker Bjerre A/S er New Holland, som også leverer masser af maskiner til både den grønne sektor og entreprenører.

Hos Anker Bjerre A/S kompletteres programmet af læssemaskine med det brede program af mini- og teleskoplæssere fra Schäffer.

Motorcyklerne skal luftes

Anker Bjerre siger selv, at han fortsætter som daglejer i forretningen, når der er brug for hans hjælp. Elleres skal tiden bruges på blandt andet at campere og være i sommerhuset.

- Jeg har også to motorcykler, og hidtil har der ikke været meget tid til at lufte dem. Det bliver der nu, og så har vi også hus og have, der skal passes, siger Anker Bjerre.

Åbent hus

Fredag og lørdag den 4. og 5. marts afholder Anker Bjerre A/S åbent hus i Mejrup, og da vil der blandt andet være en arbejdende udstilling af maskiner til savning, kløvning og flisning af træ.

- Der bliver også mulighed for at se og prøvekøre den nye New Holland T7.315, som er en kompakt traktor med over 300 hestekræfter. Vi har allerede solgt to T7.315 og vi forventer os rigtig meget af de nye modeller, da de rammer ind i et segment, som er populære hos både landmænd og maskinstationer, siger Anders Frandsen.