Samarbejdet er stoppet uden dramatik, understreger direktøren i Scantruck A/S.

Der har gennem længere tid været mange positive artikler og omtale af Scantruck A/S, der forhandler entreprenørmaskiner fra blandt andet Komatsu og Manitou. Men selv om det samlede virksomhedsregnskab fortsat viser positive tal, har ledelsen i Scantruck alligevel valgt at afskedige salgschef Henrik Kirketerp-Møller samt yderligere fire medarbejdere. Afskedigelserne fandt sted i midten af februar.

- Der er ingen dramatik eller surhed i beslutningen, og alle er lige gode venner af den grund. Der er tale om almindelige omrokeringer, understreger Bo Sundroos, direktør i Scantruck A/S.

Hårdt marked

De fem personer involverer en sekretær, to lagerfolk, en sælger og så salgschef Henrik Kirketerp-Møller, som gennem flere år i mange henseender har været ansigtet på Scantruck i entreprenørkredse. At han er med i listen, kan måske overraske, men der er en forklaring på situationen.

- Det er et hårdt marked for salg af entreprenørmaskiner, og det er især gået ud over vores salg af Komatsu maskiner. Henrik har i samarbejde med ledelsen udarbejdet en intern målsætning for salget, som viste sig ikke at kunne holde. Og som man kender det fra fodboldverdenen, så er det træneren, som ryger ud, når holdet ikke vinder. Sådan bør det også være. Man får en høj løn for at bære ansvaret, og det har Henrik været indforstået med, forklarer Bo Sundroos.

Stort aktiv

Han er selv involveret i de interne rokeringer, hvor andre medarbejdere skal overtage de arbejdsopgaver, som nu står ubemandet.

- Nu må vi se, om en ny træner kan løfte opgaven. Lige nu søger vi ikke efter en ny salgschef, men vil klare opgaverne ved interne rokeringer, fastslår han og understreger endnu engang det udramatiske i afskedigelserne:

- Der er ikke nogen, som har taget af kassen eller lignende. Henrik har været et stort aktiv for os, og det er ham, som i sin tid opfandt Scanmek og andre gode arrangementer for os, så vi har kun godt at sige om ham. Men når de opstillede mål ikke indfries, er det logisk, at der er en konsekvens af det.

Ifølge direktøren har tre af de øvrige fire afskedigede medarbejdere allerede fundet nyt arbejde.