KOMMENTAR: Det forholdsvis uerfarne folketingsmedlem Rasmus Jarlov (K), pustede sig i løbet af vinterferien op med postulater om, at han under forhandlingerne om landbrugspakken ikke havde fået de rigtige tal om landbrugspakken.

Fakta er nok nærmest, at han var fraværende ved en del af de afgørende forhandlinger om landbrugspakken op til jul sidste år. En pakke, som en samlet borgerlig blok var gået til valg på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rasmus Jarlov har tilsyneladende heller ikke gjort sig særligt umage med at sætte sig ind i sagens substans.

Det er muligt, at Eva Kjer Hansen (V) agerede stædig over for Rasmus Jarlov under dagens samråd. Jarlov fortsatte sin fremturen. Og det var efter alt at dømme også med god grund, at Eva Kjer Hansen ikke ønskede at giver Rasmus Jarlov en fjer i hatten i form af en usaglig indrømmelse.

Men at den uefarne Rasmus Jarlov - bakket op af en uerfaren formand - ikke ville tabe ansigt og erkende, at han havde været lige lovligt kæk i sin fremturen, viste sig i sidste ende at blive til dum stædighed, som nu koster ministeren sin post - og måske endda hele regeringen.

At det kom så vidt, skyldes formentligt, at flertallet i den lille konservative folketingsgruppe er parlamentariske amatører.

Hvis det ender med nyvalg, vil det ikke være usandsynligt, at de konservative kommer til at betale en høj pris for sin opsigtsvækkende opførsel.