Der er støtte til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen fra Karl Iver Dahl-Madsen, der er civilingeniør med akvakultur som speciale:

- Det er helt uden for proportioner og næsten skamløst fra "de professionelle hornorkestre". Det, der sker nu, er en meget fornuftig ændring af en fejlslagen miljøpolitik, så vi nu kan løse problemerne på en moderne måde gennem ny teknologi frem for at løse problemerne ved at mobbe landbruget ud af Danmark. Der er overhovedet ikke tale om, at ministeren har misbrugt forskernes resultater, men mange kan ikke lide den plan, regeringen er kommet med, og så er det nærliggende at sige, at der er lavet fusk med data. Det er helt ved siden af, siger Karl Iver Dahl-Madsen til Maskinbladet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Forklædt

Han mener, at der er tale om en lille gruppe forskere, som driver mere miljøpolitik end forskning.

- De er miljøpolitikere, forklædt som professorer. Det er en klike, som har et ganske bestemt snævert synet forhold til vandmiljøet, og som kører løs. Der er masser af dygtige mennesker, der er helt uenige, men de siger ikke noget. De rigtige forskere bruger deres tid på forskning og ikke at politisere, siger civilingeniøren, der samtidig peger på det uheldige i, at Aarhus Universitet nærmest har fået monopol på at rådgive Miljøministeriet og modtager over 100 millioner kroner årligt for den ?tjeneste?:

Bør udliciteres

- Der er sammenblanding af interesser. Visse embedsmænd i Miljøministeriet ønsker resultater, som underbygger deres politik, og så sørger de for at give dem, der fortæller dem det, de gerne vil høre, tilstrækkeligt mange penge. Så er alle glade, bortset fra resten af samfundet der blive snydt, så vandet driver. Det er en uskik, at bestemte institutioner får penge af staten for at have monopol på rådgivning af staten. Den opgave bør udliciteres til mange forskellige institutioner, siger Karl Iver Dahl-Madsen.

Fuldstændig tosset

Han afviser, at iltsvind er et massivt problem i de danske farvande:

- Der er iltsvind, men det er der ingen, der dør af. Det kan være et æstetisk problem, at der er lidt anderledes planter, end der ellers havde været. Men at puste det op til at være et kæmpe problem er helt forkert. Dansk landbrug har allerede bidraget til løsningen ved at skære 60 procent af sit kvælstoftab væk. Selvfølgelig kan vi sagtens klare at sætte den udvikling lidt i stå i en periode. Det er ikke noget problem. Den lille miljøforbedring, der er opnået, står ikke mål med omkostningerne. Det er fuldstændig tosset, at undergødskning skal koste to milliarder kroner om året. Skal man gøre noget for miljøet, skal man gøre noget, der batter. Der mangler vild natur og biodiversitet i Danmark, og der kan man få meget for pengene. At ændre sigtdybden i Kattegat nogle få centimeter ? det er for dyrt, slutter Karl Iver Dahl-Madsen, der konstaterer, at "de onde kan kun vinde, hvis de gode holder kæft".