Horsens Maskiner har netop leveret tre nye Case IH traktorer til Bygholm Landbrugsskole.

Det drejer sig om to Farmall 95A til forårets mange sprøjtekurser, samt én Puma 165 CVX til undervisning i praksis og teori, herunder GPS med Telematics og Isobus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Case IH Farmall A serien kendetegnes ved at være en enkel, kompakt og driftssikker traktor med en FPT motor med fire cylindre. Traktoren sælges primært til mindre landbrug og som frontlæsser traktor.

Farmall A modellen fås i størrelsen fra 85 til 115 hestekræfter. I samme serie findes C og U samt U-PRO modellerne for kunder som ønsker mere udstyr som eksempelvis Power-shift og affjedret kabine.

Puma serien er en af de meste solgte traktor i Danmark. Modellerne fås fra 150 til 240 hestekræfter med både Powershift og CVX transmission. Pumaen popularitet skyldes bland andet den støjsvage kabine, enkle betjening og driftsikre FPT motor. Pumaen som er leveret til Landbrugsskolen er udstyret med den nyeste teknologi såsom AccuGuide på RTK niveau, telematics, touch skærm og seneste nye Isobus.

Bygholm Landbrugsskole har netop nu 30 elever på grundforløbet og 15 EUX elever som skal undervises i den nye Puma 165 CVX som et led i markpraktikken.

Den 22. februar starter 60 elever på 1. Hovedforløb som skal have undervisning i sprøjteteknik. De to Farmall traktorer skal køre med hver sin sprøjte så eleverne kan tage det obligatoriske sprøjtecertifikat