Hastigheden er den samme, men kvaliteten er bedre med ny strømaskine.

Erik Dolby og Anne Marie Hvid driver en kvægejendom på Djursland, som er ved at gennemgå en større udbygning.

En ny stald med 700 sengebåse og hvor mange detaljer er tænkt ind i byggeriet. Samtidig med staldbyggeriet bliver der bygget et seperationsanlæg hvor sand separeres fra gyllen og genbruges i sengebåsene.

På ejendommen kører en fuldfoderblander og blokskærer fra Trioliet. Desuden har parret også investeret i en Exel 4000 strømaskine, fra den italienske producent Zago.

- Den forskel vi primært oplever, i forhold til vores gamle strømaskine, er at halmen bliver strøet mere ensartet. Det skyldes blandt andet, at den er monteret med to oprivere, forklarer Erik Dolby og fortsætter:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det går ikke hurtigere at strø halmen ud men det bliver fint revet op.

Til de større kalve blandes halm og kalk i mixervognen for efterfølgende at blive strøet med halmstrøeren.

- Til det formål fungerer den også rigtig godt, tilføjer Erik Dolby.

- En anden fordel ved ZAGO halmstrøeren er at støvmængden er væsentligt reduceret. Det skyldes at halmen ikke vælter rundt men bliver 'ført' ind i opriverne.

Modificeret hos Stenderup

For at optimere halmstøeren ved strøning af bigballer har Stenderup påsvejst to ekstra lasker på opriverne. Dette for at forhindre at halmen kommer for hurtigt ind i opriverne.

Erik Dolby har lavet en serviceaftale med Stenderup A/S, således foderblander, traktor og strømaskine bliver serviceret fast og på den måde undgå for meget vedligehold.