Firmaets mand. Sådan begynder indstillingen af Bjarne Brix Kristensen som modtager af jubilæumslegatet fra Dansk Maskinhandlerforening.

At modtage dette legat er en stor hæder, som kun overgår yngre, særligt dygtige og vellidte landbrugsmaskinmekanikere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den gruppe tilhører du, konstaterede Klaus Nissen, direktør for Dansk Maskinhandlerforening, i sin tale ved overrækkelsen hos Helms TMT-Centret i Lind ved Herning fredag 11. december 2015.

- Du er en rollemodel for andre, fordi du både har det faglige og menneskelige, der skal til for at være vores og vores kunders mand, fastslog Kristian Helms, medindehaver af virk-somheden.

Det var tydeligt, at den unge landbrugsmaskinmekaniker var lidt overvældet af den store opmærksomhed.

Vidste ikke noget på forhånd

Kun firmaets medindehavere og værkfører Hans Chr. Schmidt var på forhånd orienteret om, at Bjarne Brix Kristensen skulle modtage en legatportion fra Dansk Maskinhandlerfor-enings jubilæumslegat.

De fortalte medarbejderne, at der skulle være et lille fredagsmøde klokken 12 i kantinen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg ringede også til Bjarnes far og indbød ham til at komme her samtidig. Han var selvfølgelig nysgerrig på hvorfor, men fik ikke noget at vide, fortalte Kristian Helms.

- 10-øren faldt, da jeg så en mand komme ind med en bærepose fra Dansk Maskinhandlerforening, lød det var Bjarne Brix Kristensen efter selve overrækkelsen.

Det var dog svært for ham at finde på en masse at sige ovenpå den store overraskelse.

- Hvad kan jeg sige udover, at jeg er helt overvældet, fik han dog fastslået.

En god læreplads er en forudsætning

Ifølge Kristian Helms er den nyudlærte landbrugsmaskinmekaniker heller ikke et menneske, der skaber meget opmærksomhed omkring sig selv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Han er ikke selvhævdende, men tænker på hele gruppen, fremhævede Kristian Helms.

Til det skudsmål tilføjede Hans Chr. Schmidt, at Bjarne Brix Kristensen altid sørger for at være klædt på til de opgaver, han skal løse.

- Med til at opfylde kundernes behov for service hører, at man på forhånd har sat sig ind i det, man skal, konstaterede han.

Måske er det derfor, at der altid er rift om de dygtige landbrugsmaskinmekanikere, og at mange af dem også fortsætter deres karriere med en videregående uddannelse på et tidspunkt.

- Men heldigvis har vi tegnet en kontrakt med Bjarne om, at han bliver hos os som svend, fortalte Kristian Helms.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed kan kunderne hos Helms TMT-Centret få chancen for at blive betjent af den hædrede yngre landbrugsmaskinmekaniker.