I det sønderjyske er Underbjerg i gang med at fremtidssikre forretningen, og det indebærer blandt andet et nybygget værksted.

Hvis man besøger Underbjerg, der er en uautoristeret Fendt forhandler i Hellevad ved Rødekro, og går en tur på værkstedet, gælder det om at kunne sno sig, for pladsen er overordentlig trang.

Det ligner nærmest et spil Tetris i stor-format, hvor brikkerne udgøres af de grønne Fendt-traktorer, som skal kantes på plads, inden de kan blive repareret på værkstedet. Samtidig er der værkstedspladser i flere forskellige rum, så det kan være lidt af en opgave at finde den traktor, man leder efter.

- Vi har stort set altid en mand stående udenfor og reparere traktorer på vores vaskeplads, fordi vi ikke har plads nok på værkstedet, forklarer indehaver Einer Underbjerg.

Derfor er det kærkomment, at Underbjerg har sat gang i byggeriet af en ny hal, der skal rumme 1400 kvadratmeter værksted, når hallen efter planen står færdig den 9. januar, hvor der afholdes åbent hus i forretningen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det bliver en fornøjelse, når det nye værksted står færdigt. Det kommer til at give os mere overskud og tid i hverdagen, fordi vi ikke længere skal løbe rundt mellem de forskellige rum, men vi i stedet kommer til at stå under samme tag, siger Kenneth Underbjerg-Tornvig, der er værkfører hos Underbjerg.

Det nye værksted bliver indrettet med gennemgående porte, så man kan køre ind i værkstedet med en traktor uden at tage gyllevognen af. I loftet bliver der monteret to store loftskraner, der kan løfte fem tons, og som får en løftehøjde på 5,2 meter.

Fremtidssikring

Hos Underbjerg har man gennem de seneste fem år overvejet at udbygge værkstedet, og efter man sidste år startede på et generationsskifte i forretningen, har Underbjerg nu valgt at sætte gang i byggeriet.

- Når vi vælger at bygge et nyt værksted, skyldes det, at vi ønsker at fremtidssikre vores virksomhed. Samtidig er det også et signal til vores kunder om, at vi virkelig vil det her, og at vi tror på det. Der er mange, der bygger store og flotte showrooms, men for os er det mest rigtigt at investere pengene i værkstedet, siger medejer Flemming Underbjerg, der sammen med sin far Einer Underbjerg står for salget hos Underbjerg.

Når det nye værksted står færdig, frigiver det samtidig de lokaler, som hidtil har været brugt til værksted, og her skal der fremover være lager.

- Vi gør rigtigt meget i at sælge brugte og nye Fendt reservedele, men fremover vil vi også være lagerførende i fabriksnye Fendt reservedele. Vores mål er, at vi ved udgangen af 2016 har Danmarks største lager af både nye og brugte Fendt reservedele, siger Einer Underbjerg.

Udover byggeriet af det nye værksted har Underbjerg også gang i et større anlægsprojekt på gårdspladsen. Forretningen har købt en hektar jord, som skal bruges til udstillingsplads, som bliver hegnet ind. På den måde bliver der bedre plads på gårdspladsen til de mange traktorer, der skal ind og ud fra værkstedet og salgsafdelingen.

Lej årets traktor

Når nu Underbjerg har brug for et nyt værksted skyldes det, at de har mægtigt travlt i forretnignen. Ikke nok med at man sælger Fendt traktorer, reservedele, dæk og Stoll frontlæssere, så gør Underbjerg også meget i udlejning af traktorer.

- Vi havde 65 traktorer ude at køre i forbindelse med høsten, så det er også et område, som vi har fokus på. En håndfuld af dem var under 200 hestekræfter, men resten var store traktorer, forklarer Einer Underbjerg.

Til foråret er Underbjerg da også klar med en stor nyhed til udlejningskunderne. Fra omkring midt i maj kan man nemlig booke sig ind til at leje en Fendt 1050 Vario TMS, der på Agritechnica blev kåret til Tractor of the Year. Udlejningen sker i samarbejde med Underbjergs tyske samarbejdspartner.

- Vi tror, at det bliver spændende for vores kunder, at de nu kan leje så stor en traktor på et korttidsleje, siger Einer Underbjerg.