Fra den 26. til den 29. november afholdes Agroteknikk, som er den største teknikudstilling i Norge.

Der berettes om en positiv stemningn på messen, og det afspejler sig også i besøgstallene. Lørdag den 28. november slog messen besøgsrekord med 12.111 besøgende, og før dørene åbnede til udstillingen søndag lå det totale besøgstal på 28.580, hvilket er ny rekord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere Nordmænd overrasker på messen med store traktorhandler. Eksempelvis er den første Fendt 1050 Vario TMS nu blevet solgt i Norge. Den gennemsnitlige traktor i Norge er en firecylindret 100 hestes traktor, så det er bestemt ikke hver dag, at der bliver solgt en 500 hestekræfter stor traktor i Norge. Traktoren skal til Nordnorge, hvor den skal kører hos en entreprenør med en dumpervogn.

Xerion på pisterne

Også på Claas-standen var der opmærksomhed på store traktorer, idet familien Eitrheim i det velbesøgte skiområde, Hemsedal har købt en 435 heste stærk Claas Xerion 4000 til snerydning på pisterne.

Familien kommer af med en Claas Xerion 3300 fra 2007 som har kørt over 11.000 timer med snerydning og vedligeholdes arbejde på pisterne i Hemsedal. Desuden følger der en 298 heste stærk Claas Axion 870 og en 140 heste Claas Arion 460-traktor med i handlen.

Første trinløse Kubota

Svenningsens har importen i Danmark og i Norge af japanske Kubota, og på den norske udstilling kunne importøren give håndslag på den første trinløse Kubota i den helt nye M7-serie. Det er topmodellen M7171, som er solgt til en landmand i det sydlige Norge i Buskerud.

Den norske landmand har allerede tre Kubota i maskinparken, og han udtaler til norske Traktor, at han købte en M135GX sidste forår, og den har kørt 1.800 timer uden problemer. Traktoren er købt med frontlift og front PTO samt autostyring og luftaffjedret kabine.