Danskerne kan trygt gå efter DK-mærkede varer, når de skal have frugt og grønt i kurven. Ny rapport viser, at Danmark endnu en gang er duks, når det kommer til at begrænse indholdet af pesticider i produkterne.

Når du sætter tænderne i en dansk tomat eller et æble fra et dansk æbletræ, får du langt færre pesticidrester med i købet, end hvis du spiser en tilsvarende frugt fra udlandet. Det dokumenterer årets pesticidrapport fra Fødevarestyrelsen.

- Det fine resultat fra den danske pesticidkontrol sætter en tyk streg under den fødevaresikkerhed, der for mig at se er blevet et dansk varemærke. De danske gartnere og frugtavlere beviser år efter år, at de har rigtig godt styr på forbruget af pesticider i alle led af produktionskæden, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Og når der bliver fundet pesticidrester i dansk frugt og grønt, er det i mængder, der ligger betydeligt længere under grænseværdien end fundene i udenlandsk frugt og grønt.

Ud af de i alt 2510 prøver, som blev taget i forbindelse med undersøgelsen, var de 179 fra økologiske produkter, og der blev ikke fundet pesticidrester i de danske økologiske varer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

DTU Fødevareinstituttet vurderer ikke, at de pesticidrester, der forekommer i fødevarer på det danske marked, bør give forbrugeren anledning til sundhedsmæssige bekymringer. Fødevarestyrelsen opfordrer derfor fortsat forbrugerne til at spise frugt og grønt dagligt.

I tabellen over denne artikel kan du se fordelingen af pesticidrester.