Agritechnica

Den nye generation ZX-snittervogn fra Krone rummer tre modeller med og uden aflæssevalser og fra 43 til 56 kubikmeter rumindhold.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

På Agritechnica viser den tyske producent den største model i serien: ZX 560 GD.

- Faktisk kører der allerede to modeller af den nye vogn i Danmark, fortæller Claus Fey fra den danske importør af Krone, Brøns Maskinimport.

- Det som især gør den nye serie interessant, er at vognen er bygget til de store traktorer på 400 hestekræfter, fortæller Claus Fey og fremhæver den nye drivline, som er væsentligt opdateret.

Færre gearkasser

Fra traktorens PTO kommer kraften ind i gearkassen midt på vognen, hvor der sidder en opgearing til 1.100 omdrejninger, herefter overføres kraften til snittervognens føderotor med en remtilkobling, og dermed er der en gearkasse mindre her.

- Grunden til opgearingen af hastigheden skyldes, at vi på den måde kan nedsætte momentet, som i forvejen er ret stort fra en 400 hestekræfter traktor, fremhæver Claus Fey, som også kan oplyse at Krone arbejder med drivlinjer, som kan magte endnu større traktorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rotorens diameter er desuden øget til 880 millimeter, og med en bredde på 1,9 meter passer den godt til kapaciteten i vognen.

Der sidder 48 snitteknive, som giver en teorisk snittelængde på 37 millimeter. Som ekstraudstyr kan vognen udstyres med SpeedSharp-systemet, som er et automatisk slibesystem, hvor knivene svinges ud på siden af vognen, og ved at monterer to hydraulikslanger til slibestenene, slides knivene helt automatisk, mens de stadig sidder i deres holder.

Spiralformet pick-up

Der er også kommet ny pick-up på vognen, som bliver trukket hydraulisk.

- Ved elektrisk styring af hjulene på snittervognen, kan den hydrauliske pick-up faktisk få informationer fra hjulsensorerne i bag, og på den måde sætte hastigheden op på pick-uppen, det samme er muligt, hvis vognen kører over ISO-BUS, fortæller Claus Fey.

Pickuppen er desuden designet så pick-up-fingerne sidder i spiralform for bedre at fordele græsset i fuld pick-up bredde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pick-uppen har en bredde på 2,1 meter.

Flytbar forende.

Ved fyldning af vognen kan forenden tippes bagover, og derved starte en for-komprimering af græsset, mens der læsses i marken. Fra traktorens kabine kan chaufføren bestemme, hvor hårdt vognen skal læsses, og hvor meget tryk der sættes på forenden.

Krone fortæller, at den flytbar forende er med til at øge kapaciteten i vognen med 4,5 kubikmeter, og når der skal læsses af, hjælper forenden også med at skubbe læsset af vognen.