Med et prisskilt på omkring 100 millioner kroner, kan man roligt sige, at det er et stort projekt, som Danish Agro har kastet sig ud i på Aarhus Havn.

Byggeriet består af en udvidelse af en eksisterende hal samt opførsel af en helt ny hal, og projektet skal i alt resultere i 10.000 nye kvadratmeter til Danish Agro. Det nye Danish Agro-anlæg skal fungere som lagerhal med tilhørende lossefaciliteter, og der har netop været rejsegilde på byggeriet. Oprindeligt var planen, at byggeriet skulle stå færdig mod slutningen af 2016, men som det ser ud nu, sigter Danish Agro mod at være færdig med byggeriet allerede omkring den 1. april.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Aarhus Havn er den vigtigste havn for Danish Agro. Der kører 70 lastbiler forbi lageret hver dag, og hver år ryger der 500.000 tons råvarer, 50.000 tons gødning og 50.000 tons korn gennem lageret, siger Jørgen Mikkelsen, der er bestyrelsesformand hos Danish Agro og fortsætter:

- Vi oplever en stigende eksport af korn fra Jylland. Grisene forsvinder, og så skal foderet også andre steder hen.

De nye faciliteter får et nyt optagningsanlæg til big bags med gødning, og derudover vil det også være muligt med direkte aflæsning fra skib. Her får anlægget en kapacitet på 17.000 tons i døgnet. Det nye store lager på Aarhus Havn skal blandt andet betjene Danish Agros foderfabrik i Galten, og fra Danish Agro lyder det, at de nye faciliteter skulle give koncernen en mere smidig og fleksibel logistik.