Arla Foods lukker produktionen i den sydtyske by Kißlegg-Zaisenhofen tæt på den tysk-østrigske grænse. Lukningen af mejeriet er planlagt til den 29. februar 2016 og berører 38 medarbejdere. Personalet er blevet orienteret om beslutningen på et medarbejdermøde.

Winfried Meier, der er medlem af ledelsen af Arlas forretningsenhed Consumer Central Europe (CCE) og har ansvaret for Allgäu-regionen i Sydtyskland, forklarer at beslutningen er truffet på baggrund af grundige undersøgelser og beregninger af forskellige modeller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Desværre har det vist sig, at det ikke er rentabelt at videreføre produktionen i Kißlegg, siger Winfried Meier.

Hjælpes videre

Han er lettet over, at det i fællesskab med samarbejdsudvalget har været muligt at nå frem til en løsning. Sammen med fagforeningen og samarbejdsudvalget er der blevet udarbejdet en plan, så de 38 ansatte i Kißlegg får rimelige betingelser for deres videre jobsituation.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at afbøde situationen for vores medarbejdere, siger Winfried Meier. Derfor har Arla Foods blandt andet tilbudt de ledige medarbejdere 19 stillinger i primært Allgäu-regionen, som de kan søge.

Baggrunden for lukningen af mejeriet er den vigende efterspørgsel efter osten MonRocco, som fremstilles i Kißlegg.

- I de seneste tre år er konkurrencesituationen blevet skærpet kraftigt. Specielt i Østeuropa fremstilles MonRocco meget billigere, end det er muligt for os på mejeriet i Kißlegg. Til sidst var det meget vanskeligt at finde afsætningsmuligheder, der kunne dække omkostningerne. Lukningen af produktionen påvirker også den tilknyttede ostebutik ved mejeriet, da Arla kun ønsker at have fabrikssalg de steder, hvor der også er en produktion, siger Winfried Meier.