Tre vestjyske New Holland-maskinforretninger går sammen om servicering og salg af New Holland-finsnitterprogram. Erfaringen og know-how er under stærk opbygning i takt med, at den første finsnitter er sendt ud på demo-tur.

Salg og servicering af finsnittere kræver ikke bare stor lagerkapacitet, det kræver også knowhow og færdigheder for at kunne yde den optimale service, hvilket tager tid at opbygge. Samtidig kræver det en vis kapacitet for at kunne håndtere serviceringen af maskinerne fra maj til november, syv dage i ugen og 24 timer i døgnet.

For at kunne leve op til det, har de tre jyske New Holland-maskinforretninger Anker Bjerre, Skjern Maskinforretning og J.Hundahl indgået et samarbejde, om at servicere og sælge de gule finsnittere i næsten hele Nordvestjylland og derved er i gang med at opbygge et reservedelslager, som bør kunne afdække området.

- Det vestjyske området kommer til at strække sig fra Varde i syd til Thy i nord, fortæller de tre maskinforretninger.

Et fælles serviceteam

At sælge finsnittere er ikke bare at få sendt maskiner ud af forretningen. Der er en stor serviceopgave på den anden side, hvis behovet opstår. Derfor er montører fra hver af afdelingerne sendt på kursus i maskinerne, så de får opbygget fælles erfaringer og færdigheder samt en grundlæggende viden til den kommende sæson, påpeger de tre forretninger og fremhæver samarbejdet på tværs af afdelingerne:

- Vi har et tæt samarbejde omkring finsnitterne afdelingerne imellem, og det betyder, at knowhow delen bliver udbredt til så mange som overhovedet muligt, og det giver os også en fleksibilitet i mandskabet, da vi på den måde bedre kan dække behovet med fuld service til rådighed for kunderne døgnet rundt og året rundt.

Demo-tur i det vestjyske

For at markerer opstart af finsnitter-forhandlingen, så har de tre maskinforretninger startet en demonstration op af en New Holland FR600 finsnitter med 600 hestekræfter og 10 rækket skærebord med rækkestyring.

- Finsnitteren er udstyret med en snittecylinder med 32 knive, hvor snittelængden kan varieres fra tre til 16 millimeter. Ved at kører med de halve knive i snittecylinderen kan der laves syv til 32 millimeter snittelængde, udtaler salgsteamet, som består af Søren Jacobsen fra J.Hundahl Thisted og Skive, samt Søren Romby Larsen fra Anker Bjerre og Kaj D. Pedersen fra Skjern Maskinforretning.

Demonstrationen blev startet op mandag den 19. oktober i Møborg og fortsætter nu i samme tempo, som majsen bliver klar til ensilering.